Schotpoging van Atlantis-speelster Ciska Taal

Atlantis duidelijk de sterkste in de laatste veldwedstrijd

Geplaatst op: 21 oktober 2013

SDO Hillegom was de laatste hindernis in de strijd om de eerste plaats. Ondanks het feit dat SDO de laatste plaats bezette in de poule, waren er toch wat zenuwen over deze wedstrijd. In de afgelopen zaalperiode verloor kampioen Atlantis namelijk twee keer van SDO.

Zonder overschatting en met extra motivatie vanwege de verliespartij tegen Fiducia begon het eerste van Atlantis aan deze graswedstrijd. Binnen drie minuten was een kleine voorsprong opgebouwd door het eerste aanvalsvak met Jeroen Korver, invaller Alex van Senten, Sharon Moen en Ciska Taal. Snel daarna volgde een doelpunt van SDO; 1-2. Het volgende doelpunt liet even op zich wachten, maar toen wist ook het eerste verdedigingsvak - bestaande uit Mark Goverse, Jelmer Steen, Janneke van Ginkel en Sandra Gortenmulder – de korf te vinden: 1-3. Ook de rest van de eerste helft stond in het teken van mooie doelpunten aan de kant van Atlantis. Doorloopballen, afstandschoten, vrije ballen, strafworpen en korte kansen werden netjes afgemaakt, resulterend in een 3-13 ruststand.

Na de rust volgde een periode met weinig doelpunten en veel kleine foutjes. De concentratie was duidelijk even weg. SDO leek even terug te komen in de wedstrijd en na een kwartier in de eerste helft stond het 6-15. Gelukkig was het een dipje van tijdelijke duur en scoorde Atlantis vier doelpunten op rij: 6-19. In deze fase van de wedstrijd zette coach Frits Bruintjes de reserves in; Jonathan van der Horst, Lars Kuijlenburg, Sophia van der Horst en Melissa van der Stap. Zij droegen hun steentje bij in deze mooie winstpartij met doelpunt 20 en 21. Het eindsignaal klonk met een 9-22 eindstand.

Atlantis 1 gaat zich na een geslaagd eerste veldseizoen, onder leiding van coach Frits Bruijntjes en teambegeleider Marijke Pauw, voorbereiden op een pittig zaalseizoen. Alle toeschouwers en reserves bedankt.

Zaterdag 19 oktober stond de laatste veldwedstrijd op het programma voor het eerste team van Atlantis. Het door Rabobank gesponsorde team stond tot op dat moment eerste in de poule. Concurrenten KIOS en Fiducia hebben twee verliespunten meer, Atlantis had het behouden van de eerste plaats dus in eigen hand.SDO … Lees meer »