Veenland volleybal dames pakken 1e punt

Geplaatst op: 21 oktober 2013

Na een seizoen in de Regio Zuid Holland te hebben gespeeld, komen de dames van Veenland dit seizoen weer uit in de vertrouwde regio West. Het voortbestaan van het Wilnisse team hing deze zomer aan een zijden draadje. Teamledenwerving via onder meer lokale media leverde op de valreep toch 2 nieuwe speelsters op. Hoewel deze dames, Simone de Jong en Helen van Rossum, beiden zeer sportief zijn aangelegd, was competitie volleybal nieuw voor hen. Dat de eerste 2 competitie wedstrijden verloren werden, kan dan ook aan het ontbreken van wedstrijd ervaring en het nog niet op elkaar ingespeeld zijn worden toegeschreven. Trainer Dirk merkt echter dat de dames zich het spel snel aanleren en is dan ook blij met deze twee jonge talenten.

Afgelopen vrijdag speelde het team haar eerste thuiswedstrijd tegen Spaarnestad 11. In de 1e set lag de pass niet goed en werd er al snel tegen een achterstand aangekeken van 1 – 9. Het tij keerde echter toen Simone van Bolhuis ging serveren en de achterstand werd gestaag kleiner. Spaarnestad kreeg het nog moeilijk, maar ondanks het zeer goed terugkomen van Veenland, ging de set met 23 – 25 naar het Haarlemse team. Bij aanvang van de tweede set maakte Helen van Rossum plaats voor de routinier Mariëlle Bartman. In deze set hield Veenland de ingeslagen weg van de 1e set vast. Spaarnestad had een pittige kluif aan het Wilnisse Co Peek team. De stand liep gelijk op en de time-out van Spaarnestad bij 23-24 bracht hen net het beetje geluk om ook deze set wederom te winnen met 23 – 25.

Coach Nico de Jong verwisselde in de derde set Simone de Jong (geen familie) voor Helen van Rossum. In deze set nam Veenland direct het voortouw en Spaarnestad bleef ver achter.

De pass lag goed bij Veenland en de spelverdeelsters Ans Vianen en Nel Compier hoefden minder hard te werken als in de vorige sets. Er kwamen gevarieerde aanvallen uit en deze set ging verdiend naar Veenland met 25 – 12. De eerste setwinst van dit seizoen.

De vierde set werd maakte Willeke Elenbaas plaats en Simone de Jong kwam weer in het veld.

Spaarnestad had zich hersteld van de 3e set en nam van meet af aan een voorsprong. Time-outs van coach Nico de Jong zorgde wel dat Veenland zich enigszins herstelde van het onrustige spel, maar de vorm uit de 3e set werd niet meer gevonden. Een paar ongelukkige ballen een het eind, zorgde ervoor dat de opgelopen achterstand niet meer kon worden ingehaald. De Haarlemse dames wonnen deze set met 16 – 25 en de wedstrijd met 1 – 3.

Ondanks het verlies, zijn zowel de coach als trainer hoopvol gestemd . Dit team, met een mix van ervaren speelster en jong talent, gaat zeker voor meer punten zorgen.

Na een seizoen in de Regio Zuid Holland te hebben gespeeld, komen de dames van Veenland dit seizoen weer uit in de vertrouwde regio West. Het voortbestaan van het Wilnisse team hing deze zomer aan een zijden draadje. Teamledenwerving via onder meer lokale media leverde op de valreep toch 2 … Lees meer »