Atalante dames 1 pakt twee punten van directe concurrent in Huizen

Geplaatst op: 28 oktober 2013

Zaterdag 26 oktober mochten de Vinkeveense dames, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, om 12:15 uur aantreden in sporhal Huizermaat in Huizen. De dames uit Huizen stonden 1 punt voor op de Vinkeveense dames dus het beloofde een pittig potje te worden tussen twee teams die altijd erg aan elkaar gewaagd zijn.

In verband met afwezigheid van coach Nancy Lijten was Erik Verbruggen uit het eerste herenteam van Atalante gevraagd de honeurs waar te nemen. Hij begon de wedstrijd met Wilma van der Schaft als setupper, Tineke Vellekoop op de diagonaal, Natalie van Scheppingen en Annike van Kouwen op de middenpositie en Jana Chatrnuchova en Carin van Kouwen op de buitenpositie. Marjan Blenk, net terug van vakantie en Annemarie Bakker uit het tweede damesteam begonnen op de bank.

De eerste set gingen de dames voortvarend van start, het leek wel of alles lukte. De service was goed, de passes lagen lekker en op de buitenkant zorgden Jana Chatrnuchova en Carin van Kouwen voor een 100% score in de aanval. De eerste set werd gewonnen door Atalante met 25-20.

De tweede set werd net zo goed begonnen als de eerste. Annike van Kouwen en Natalie van Scheppingen konden goed uit de voeten met de set ups van Wilma van der Schaft die door de goede passes uit het achterveld nog niet veel hoefde te rennen.

Huizen probeerde door veel aan te vallen punten te scoren maar aan de kant van Vinkeveen stond een goed blok en de verdediging zorgde ervoor dat er geen bal op de grond kwam. Ook de tweede set eindigde in winst voor de Vinkeveense dames met 25-15.

Tijdens de derde set, altijd een lastige set, begon Atalante een beetje te rommelen in het veld waardoor Huizen al snel op voorsprong kwam. Tineke van Oudenallen scoorde nog wel veel punten met haar goede aanval op de diagonaal maar door teveel eigen fouten van Atalante ging de winst in deze set helaas naar Huizen. (25-19)

De vierde set werd wel weer sterk begonnen door Atalante. Marjan Blenk stond nu op de plek van Nathalie van Scheppingen en maakte meteen een paar punten door haar goede blok. Helaas werd er in de loop van de set weer gerommeld in het veld en kwamen de Vinkeveense dames niet lekker in hun spel. De passes werden niet goed meer gebracht waardoor Wilma flink wat kilometers maakte in het veld. Ondanks de vele aanmoedigingen van Annemarie langs de kant ging helaas ook deze set naar de dames uit Huizen. (25-17)

De beslissende vijfde set moest het dan gaan worden voor Atalante. Coach Erik begon de laatste set met de opstelling van de vierde set en gaf de meiden opdracht om goede passes te brengen en de kansen aan het net te benutten. Vol goede moed ging Atalante het veld weer in om nog even alles uit de kast te halen. Maar de meiden uit Huizen dachten daar natuurlijk net zo over en zij trokken helaas aan het langste eind en wonnen de set met 15-8.
Ondanks het verlies ging Atalante toch met twee punten naar huis.
Vrijdag 1 november spelen de Vinkeveense dames weer thuis in de eigen Boei om 21:15 tegen Armixtos dames 2.

Zaterdag 26 oktober mochten de Vinkeveense dames, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, om 12:15 uur aantreden in sporhal Huizermaat in Huizen. De dames uit Huizen stonden 1 punt voor op de Vinkeveense dames dus het beloofde een pittig potje te worden tussen twee teams die altijd erg aan … Lees meer »