HVM onderuit tegen Maarssen

Geplaatst op: 29 oktober 2013

Al in de eerste minuten werd duidelijk dat het een zware middag zou worden voor de Mijdrechters. Keeper Stienstra moest redden tegen een doorgebroken aanvaller, en even later voorkwam de paal een vroege achterstand, bij een strafcorner. Vijf minuten later kreeg HVM meer grip op de wedstrijd en scoorde Tom Gunther 1-0 uit de eerste en enige Mijdrechtse strafcorner. Maarssen zou er in totaal vijf mogen nemen, maar die leverden geen van alle een doelpunt op. Gedurende de eerste helft kreeg HVM wel het beste van het spel, maar de aanvallers stonden niet op scherp en konden de kansen niet afmaken. De rust kwam met 1-0.

Maarssen begon de tweede helft aanvallend, maar veel verder dan een strafcorner kwam het team niet. Stienstra werkte de bal weg. In de 8e minuut na rust schoot de hardwerkende Casper Slot keihard nog net naast, maar even later konden Mats Kaas en Tom Gunther de hoek uitkiezen. Het was Gunther die de 2-0 op het scorebord bracht. In de volgende minuten kon het weer talrijke publiek veel spektakel beleven. Eerst moest Midas van der Zande geblesseerd van het veld, hij kon echter later de wedstrijd voortzetten. Daarna miste Arjan Blommaert net de tip-in na een voorzet van Kaas. Direct daarop kreeg Maarssen aansluiting, 2-1. In de volgende minuten kreeg HVM nog een half dozijn goede kansen, maar de Mijdrechtse aanvallers misten de richting en de scherpte om het af te maken. Negen minuten voor het einde kwam Maarssen gelijk, keeper Stienstra stopte een schot, maar de rebound kwam bij een tegenstander terecht, waarop de Mijdrechtse keeper kansloos was. Even later redde hij wel bij een strafcorner.

HVM zocht weer de aanval, een schot van Blommaert ging naast. Maarssen profiteerde, twee minuten voor tijd ging het weer mis met een rebound en de 2-3 was een feit. Tom Gunther was in de laatste seconden nog een keer kansrijk, maar de eerste nederlaag voor HVM kon niet meer worden afgewend. Zo kwam een einde aan de zegereeks van zes wedstrijden. HVM staat nu weer gedeeld eerste, met Noordwijk, de tegenstander van volgende week. Voor coach Nouschka Capel en het aangeslagen team ligt er een flinke taak om in de komende week weer de scherpte terug te vinden. Het positieve van deze verloren wedstrijd was wel dat de teamgeest overeind bleef, op het veld en in de derde helft viel geen onvertogen woord.

Zondag stond voor HVM de zware wedstrijd tegen Maarssen op het programma. Zouden de Mijdrechtse hockeyers tegen dit sterke team voor de zevende keer de drie punten kunnen pakken? Het werd een ontgoocheling voor de thuisploeg. HVM gaf een 2-0 voorsprong weg en verloor met 3-2. Al in de eerste … Lees meer »