Hertha's blonde voetbalmachine pakt de winst tegen Maarssen 3-1

Geplaatst op: 4 november 2013

Zaterdag 2 november speelden de blonde mannen van Hertha F2 met nieuwe aanwinst Levi Hodenpijl de thuiswedstrijd tegen Maarssen F6. Levi luisterde zijn debuut op in de F2 door een puike partij te keepen in de eerste helft, en de nul te houden en ook voetballend liet hij zien dat hij goed uit de voeten kan binnen de lijnen. De F2 prijst zich dan ook zeer gelukkig met deze aanwinst. Bijkomend voordeel zijn zijn blonde haren, een typerend kenmerk voor de F2 selectie. Sem van Til was nog afwezig, de rest van de ploeg die de strijd aan ging binden met Maarssen waren: Noa Gosselaar, Sem Veenhof, Luc van Dam, Calvin Liesveld, Rens van der Moolen, Ravi Verbruggen en aanvoeder deze wedstrijd, Sander van Senten.

De aftrap was voor onze gasten uit Maarssen. Het team uit Maarssen bestond uit een mix van grote en kleine spelers. De grootste was bijna een kop groter en breder dan onze helden, maar het nadeel van groot en breed is meestal dat je niet zo heel snel bent. Dat bleek ook wel, want onze spelverstoorder bij uitstek Sem Veenhof wist de tegenstander regelmatig een voetje dwars te zetten waardoor de aanval van Maarssen regelmatig verstoord werd. Het hele team wilde wat rechtzetten na het verlies verleden week tegen SCH'44. Nieuwkomer Levi begon de eerste helft op doel, en liet zien waar trainingsinzet op keeperstraining toe kan leiden. Met een paar perfecte gerichte uittrappen zette hij een paar keer een temgenoot vrij, die daardoor aan een aanval kon bouwen. Binnen twee minuten was de voorsprong voor de "blonde voetbalmachine" een feit. Noa Gosselaar wist de bal goed in te schieten. Hertha bleef aanvallend de betere partij maar was niet zorgvuldig genoeg in het afspelen naar elkaar van de bal. Toch werd de aanvalsdrift beloond, maar kreeg daar de hulp van de keeper van Maarssen van. De keeper van de gasten kon een schot van Hertha keren, maar de daarop volgende uittrap van hem belande met een merkwaardige boog in zijn eigen doel. Scheidsrechter van dienst, Kevin Overzee kon niets anders dan dit doelpunt goedkeuren en daarmee was de 2-0 een feit. Kort daarna was het rust.

Tijdens de rust werd er snel gewisseld van keeper, Ravi hees zich in de keepers-outfit en Levi trok een spelersshirt aan. De aftrap van de tweede helft was voor de Herthanen. Maarssen moest wel ten aanval trekken maar hielden toch twee spelers vrijwel achterin op eigen helft. Dit om de gevaarlijke aanvallen van Hertha te stoppen. Hierdoor ontstond en een grote ruimte op het middenveld. Het spel golfde in tweede helft wat meer op en neer en Maarssen kwam er af en toe gevaarlijk uit. Achterin hielden Sander, Luc en Rens de aanvallers goed in de gaten en wisten zij de meeste aanvallen onschadelijk te maken. Echter bij één aanval van Maarssen waren ze gezien, en zodoende wisten de gasten de "aansluitingstreffer" te maken. Dat werden opeens nog even hele spannende slotminuten. Hertha bleef de aanval zoeken en bleef daardoor gevaarlijk. Levi pikte een bal op van eigen helft en begon aan een indrukwekkende solo, hij passeerde even 4 spelers van Maarssen alsof ze er niet stonden. Hij paste de bal naar Noa, die de vrije ruimte opzocht en een mooie voorzet gaf, maar een voetje van een Maarssen speler voorkwam erger. De daarop toegekende hoekschop leverde niets op, maar Hertha stoorde meteen de volgende aanval van Maarssen en een volgende hoekschop, nu van rechts volgde. Sander van Senten ging achter de bal staan en schoot de bal hard voor het doel. Een speler van Maarssen was zo vriendelijk, hij werd wel goed gestoord door Rens van der Moolen om zijn voet tegen de bal te zetten waardoor de bal, geraakt door twee verschillende benen in het Maarssen doel verdween. Dit betekende, "in the pocket" de 3-1 mocht niet meer weggegeven worden. Dit gebeurde ook niet, want kort na de 3-1 was het einde wedstrijd en waren de 3 punten binnen. Belangrijke punten om aansluiting bij de bovenste teams. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen buurman CSW, dat nog puntloos onderaan staat. Maar dat hoeft niets te zeggen natuurlijk. Weer een winst is natuurlijk zeer welkom en daar zal alles aan gedaan worden.

Zaterdag 2 november speelden de blonde mannen van Hertha F2 met nieuwe aanwinst Levi Hodenpijl de thuiswedstrijd tegen Maarssen F6. Levi luisterde zijn debuut op in de F2 door een puike partij te keepen in de eerste helft, en de nul te houden en ook voetballend liet hij zien dat … Lees meer »