KDO 1 walst in tweede helft over Geinburgia heen en pakt eerste periode

Geplaatst op: 4 november 2013

Na de nipte 1-0 overwinning op Geuzen/Middenmeer, kon het eerste van KDO afgelopen zondag de eerste periodetitel in de wacht slepen als er in Driemond minimaal gelijk werd gespeeld tegen Geinburgia. Trainer Raymond de Jong kon deze middag beschikken over een nagenoeg fitte selectie, zodat er op de heenweg in de bus naar Geinburgia alle vertrouwen aanwezig was om een goed resultaat neer te zetten in Driemond.

In de eerste helft was KDO de voetballend betere ploeg, maar wist de thuisploeg door veel inzet de Kwakelaars goed partij te geven. Na een half uur spelen kon het eerste wapenfeit van de wedstrijd genoteerd worden toen spits Mathijs van Rijn, na een prima voorzet van Danny ten Hoope, de bal van dichtbij net naast schoot. In de 40e minuut kreeg Geinburgia de enige kans in de eerste helft, maar hield de koelbloedige doelman Peter Onderwater KDO op de been toen hij een schot van dichtbij knap redde. Een paar minuten later kon Bart van der Tol de Kwakelaars op voorsprong brengen, maar zijn kopbal, na een knappe individuele actie van Mathijs van Rijn, belandde rakelings langs de paal. Vlak voor rust waren Menno Lingeman en Mathijs van Rijn daarnaast kansrijk om de 0-1 te maken, maar beide faalden van dichtbij.

In de tweede helft deed KDO er van alles aan om zo snel mogelijk de leiding te nemen in deze belangrijke kraker. Tot groot genoegen was het massaal gekomen uitpubliek wist rechtsbuiten Menno Lingeman in de 58e minuut de 0-1 binnen te schieten. Nadat een geplaatst schot van Joeri Stange ternauwernood geblokt kon worden door de Driemondse keeper, kon Menno in de rebound van dichtbij eenvoudig de Kwakelaars op voorsprong brengen, 0-1. In plaats van de schade te beperken deed Geinburgia na de achterstand alle moeite om snel de gelijkmaker te maken. Zo waren de Driemonders in de 68e minuut dichtbij de 1-1, maar wist opnieuw Peter Onderwater zich voor KDO positief te onderscheiden door alert te reageren op een geplaatst schot in de rechterbenedenhoek.

Eigenlijk speelde Geinburgia zichzelf in de kaart door steeds meer risico te nemen van achteruit. De kracht van de Kwakelaars ligt op dit moment vooral voorin en in de 73e minuut besliste Mathijs van Rijn de wedstrijd definitief door op fantastische wijze de 0-2 binnen te schieten. Na een geplaatste voorzet van Bobby Uitermarkt wist Mathijs met één voetbeweging de bal bij de eerste paal op schitterende wijze binnen te knallen, 0-2. Na matig uitverdedigen van Geinburgia kon de uitstekend spelende Menno Lingeman in de 78e minuut vanaf tien meter zijn tweede doelpunt van de middag maken en zo KDO op 0-3 brengen. Het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd volgde in de 82e minuut toen na een combinatie via Chiel Kok en Joeri Stange de bal bij Menno Lingeman terechtkwam. Op snelheid wist de zeer behendige Menno de bal op een presenteerblaadje te leggen van spits Mathijs van Rijn. Mathijs, die een ongelukkige eerste helft kende, was nu erg scherp en kon op prachtige wijze de 0-4 in de rechterhoek binnenschieten. Na deze ruime voorsprong van KDO was de maat vol bij Geinburgia en dit uitte zich met name in forse overtredingen richting de Kwakelaars. In de 85e minuut sloegen alle stoppen door toen de centrale Driemondse verdediger op schandalige wijze Timo Kas onderuit schopte. Bobby Uitermarkt ging terecht verbaal verhaal halen bij Geinburgia, maar zijn handelswijze werd door de scheidsrechter vervolgens beoordeeld als slaan, zodat beide ploegen met tien man verder moesten gaan. In het restant van de wedstrijd wist invaller Rick Kruit KDO op 0-5 te brengen. Nadat opnieuw Rick Kruit gevaarlijk was aan de rechterkant van het veld en een prima voorzet gaf op Mathijs van Rijn, kon het geluk niet op aan Kwakelse zijde en werd het 0-6. Vlak voor tijd wist Geinburgia de eer van de middag te redden door 1-6 te maken.

Door deze ruime en overtuigende overwinning heeft KDO de eerste periodetitel veroverd. Met vier punten voorsprong op zowel De Meer als Zuidoost United staan de Kwakelaars soeverein aan kop in de vierde klasse F. Dit heugelijke feit werd uitvoerig gevierd op de terug in de Kwakelse bus, zaak blijft wel om met beide benen op de grond te blijven staan. Aankomende zondag speelt het eerste namelijk de streekderby tegen middenmotor RKAV.

Rondom de wedstrijd KDO-RKAV zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden om de dag extra glans te geven. Door de Kwakelse selectie zal er geld worden opgehaald voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Als je ziek bent, wil je als kind je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als je een handicap hebt, wil je zoveel mogelijk dezelfde dingen doen als je leeftijdgenootjes. Dat begrijpt het Ronald McDonald Kinderfonds maar al te goed. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt daarom al 28 jaar een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.

Er wordt vanuit KDO een grote blinde poule opgezet waaraan iedereen deel kan nemen. Voor slechts € 1,- kunt u een nummer kiezen van 1 tot en met 500. Onder elk nummer zit een unieke combinatie van de rust- en de eindstand van KDO 1 – RKAV 1 verborgen. De winnaar zal maar liefst één vijfde van het prijzengeld uitgekeerd krijgen. De overige vier vijfde zal ten goede komen aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Kortom, als alle nummers worden verkocht, betekent dit € 100,- voor de winnaar, maar nog veel belangrijker ruim € 400,- voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Na afloop van de wedstrijd zal in de kantine van KDO om 16:15 uur bekend worden gemaakt wie zich de trotse winnaar van de blinde poule mag noemen. Let op: mocht de winnaar niet in de kantine aanwezig zijn, ontvangt hij / zij alsnog in een later stadium het gewonnen prijzengeld.

De KDO-selectie hoopt op uw positieve steun langs de lijn tijdens KDO-RKAV en vertrouwt erop dat eenieder zijn of haar bijdrage zal geven aan het goede doel. Als tegenprestatie kunt u een tot op het bot gemotiveerd KDO verwachten, die er alles aan zal doen om de punten in De Kwakel te behouden.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Chiel Kok, Michael Meijer, Erik Verbruggen (75e Mitchell Smits), Bobby Uitermarkt, Bart van der Tol (80e Jelle de Jong), Timo Kas (83e Rick Kruit), Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na de nipte 1-0 overwinning op Geuzen/Middenmeer, kon het eerste van KDO afgelopen zondag de eerste periodetitel in de wacht slepen als er in Driemond minimaal gelijk werd gespeeld tegen Geinburgia. Trainer Raymond de Jong kon deze middag beschikken over een nagenoeg fitte selectie, zodat er op de heenweg in … Lees meer »