Atalante Heren 1 na 5 wedstrijden koploper

Geplaatst op: 4 november 2013

Donderdag 30 Oktober stond VCH in Hoofddorp stond op het programma. Met Martijn de Vries van H2 weer als invaller omdat Leroy Kuijper nog steeds niet volledig is hersteld van zijn ongeluk en omdat Frans Roos ziek thuis was toog de compacte formatie naar Hoofddorp. Het beloofde een leuke wedstrijd te gaan worden tegen het altijd lastige Hoofddorp. De eerste set begon met Leroy op de bank en Martijn en Iwan Hendriks op de buitenkant, Bas van der Lubbe en jong talent Yorick van Schie op het midden, Jeroen Molenaar als spelverdeler en Erik Verbruggen op de diagonaal. De Atalante A-side ploeg kwam goed uit de startblokken en wist met een goede service en snelle aanval de verdediging van VCH al snel in de problemen te brengen, wat meteen resulteerde in 16-25 winst.

De tweede set vertoonde hetzelfde beeld. Veel servicedruk en weinig fouten in de aanval bracht het groengele team de 2e set met de cijfers 18-25. Maar het was nog niet gedaan en de ploeg moest attent blijven. De 3e set verliep een stuk stroever voor Atalante. De servicedruk was een beetje weg waardoor de Hoofddorpers beter in hun aanvalsspel kwamen. Atalante had ook meer moeite om de pass bij verdeler Jeroen te brengen waardoor hij genoodzaakt was om een wat simpeler spelletje te gaan spelen. Dit haalde de snelheid uit het spel waarmee Atalante VCH eerder zo goed onder druk wist te zetten. Atalante liep de hele set achter de feiten aan en moest dan ook de 3e set uit handen geven: 26-24.

In het 4e bedrijf waren de groen-gelen weer scherp. Er werd met risico geserveerd waardoor de druk op de pass van VCH kwam te liggen. Er werd vooral erg goed geblokkeerd door de mannen aan het net waardoor de Hoofddorpers niet echt een vuist konden maken. 20-25 was dan ook de eindstand. Weer een 1-3 overwinning in de pocket!

De A-side mannen hebben 5 wedstrijden gewonnen met 3-1 en 1x met 4-0. Zeker geen verkeerde start van het seizoen met toch wel een beetje een gehandicapt team dat bestaat uit 6 en een halve (lees Leroy) man! Gelukkig kon sympathiek talent Yorick van Schie van H2 de overstap maken om het vlaggenschip te versterken op het midden en hij doet daar goede zaken. Hier en daar wordt ook nog eens een beroep gedaan op Martijn de Vries, Brent Schreurs en Regi Pothuizen die uitstekend hebben ingevallen. Jongens bedankt daarvoor!!! Zonder jullie hadden we het niet kunnen redden. En voor diegene die het nog niet hadden gezien de mannen staan 1e!!!!!! Komende vrijdag 8-11 weer aan de bak, thuis in de Boei om 21:15.

Sportieve groet,
Annemarie Bakker

Donderdag 30 Oktober stond VCH in Hoofddorp stond op het programma. Met Martijn de Vries van H2 weer als invaller omdat Leroy Kuijper nog steeds niet volledig is hersteld van zijn ongeluk en omdat Frans Roos ziek thuis was toog de compacte formatie naar Hoofddorp. Het beloofde een leuke wedstrijd … Lees meer »