HVM schiet tekort

Geplaatst op: 4 november 2013

Zondag bleek dat de hockeyers van HVM nog niet volledig hersteld waren van de nederlaag van vorige week. Inzet was er genoeg, maar speltechnisch haperde het te vaak bij de Mijdrechters. In de topper tegen medekoploper Noordwijk wisten ze knap terug te komen van een 2-0 achterstand, maar uiteindelijk werd met 3-2 verloren.

De wedstrijd begon desastreus voor HVM, binnen tien minuten lag de bal drie keer achter doelman Stienstra. De eerste, uit een strafcorner, werd nog afgekeurd door de scheidsrechters, maar kort daarop kon een Noordwijker volkomen vrij op de goalie afgaan en scoren. Even later betekende de tweede strafcorner de 2-0. In deze fase moesten de Mijdrechters nog wennen aan het semi-waterveld.

De volgende tien minuten kregen beide doelmannen weinig te doen. Het spel ging heen en weer, waarbij vooral HVM regelmatig onnodig balverlies leed. De laatste tien minuten voor rust kon HVM de druk op Noordwijk verhogen, wat in de 27e minuut de eerste strafcorner opleverde. Tom Gunther raakte de paal, waarop Maarten Post de rebound binnen sloeg. Noordwijk protesteerde. De scheidsrechter stond er bovenop, maar ging toch met haar collega in overleg. De goal werd alsnog goedgekeurd, 2-1. Drie minuten later raakte Gunther weer de paal. Het werd verbaal wat rumoerig in het veld, waarop de scheidsrechter beide aanvoerders bij zich riep. Allebei kregen ze een groene kaart van haar.
In het rustsignaal kreeg HVM een tweede strafcorner, maar ondanks alle Mijdrechtse spelers rond de Noordwijkse cirkel werd die afgeslagen.

Noordwijk begon aanvallend aan de tweede helft, maar moest toch na vier minuten de gelijkmaker toestaan. Tom Gunther scoorde uit een strafcorner. Een kwartier later kreeg hij een gele kaart, waardoor HVM vijf minuten met tien man kwam te staan. Noordwijk profiteerde er niet van, maar was wel de sterkere ploeg. Tien minuten voor tijd moesten beide keepers nog aan de bak voor fraaie reddingen, de Noordwijker bij een rush van Midas van der Zande.
Zes minuten voor tijd viel het doek voor HVM. Eén Noordwijkse strafcorner werd gepareerd, ten koste van een nieuwe strafcorner. Stienstra redde op de eerste inzet, maar zijn verdediging kreeg de bal niet weg, 3-2. Dat werd ook de eindstand, hoewel Mijdrecht nog wel aandrong in de laatste vijf minuten.
Derde staat HVM nu. Zonder de druk van het lijstaanvoerderschap treffen de Mijdrechters in de komende weken drie laag geklasseerde ploegen, waarbij het team hopelijk weer in zijn normale spel kan komen.

Zondag bleek dat de hockeyers van HVM nog niet volledig hersteld waren van de nederlaag van vorige week. Inzet was er genoeg, maar speltechnisch haperde het te vaak bij de Mijdrechters. In de topper tegen medekoploper Noordwijk wisten ze knap terug te komen van een 2-0 achterstand, maar uiteindelijk werd … Lees meer »