Hertha's F2 wint met vechtlust en strijd bij buurman CSW

Geplaatst op: 11 november 2013

Zaterdag stond er voor Hertha F2 een heuse streekderby op het programma. De belangrijke wedstrijd tegen buurman CSW moest gespeeld worden. Kijkend naar de ranglijst stond CSW stijf onderaan met 0 punten. Hertha, dat leuk mee doet in de middenmoot stond op een mooie stabiele 6e plaats. Alle telramen ten spijt, maar dat dit nu niet de makkelijkste wedstrijden zijn bleek wel. Bij rust keken de "blondies" tegen een 3-1 achterstand aan. Uiteindelijk stapten de jonge Herthanen met winst van het veld. Een echt verdiende overwinning.

Met Sem van Til weer terug na zijn Amerikaans/Canadese voetbalstage, zijn hart lag toch echt bij Hertha, hadden beide coaches Maarten en Duncan negen spelers ter beschikking. Beide keepers Ravi en Levi zouden allebei weer een helft op doel staan. Ravi ging de eerste helft op doel. Levi en Sem van Til waren de wissels. Dit hield in dat Luc, Rens, Sem, Calvin, Noa en Sander de eerste spelers waren die op het drassige veld van CSW de strijd aangingen. Wie een overwicht van Hertha verwachtte kwam bedrogen uit, ook beide coaches Maarten en Duncan, evenals het weer in grote getale mee gereisde fanatieke ouder aanhang stonden te kijken of dat ze in een slechte film beland waren. CSW was die het spel bepaalde. De lange aanvaller van CSW kon meermalen na hartenlust opstomen naar het Hertha doel. Dit leverde zeer gevaarlijke momenten op, waar Hertha zich maar met moeite wist staande te houden. Ravi hield tot dan zijn doel schoon, maar de keer dat de lange aanvaller van CSW voor de zoveelste keer wist door te breken moest hij zijn meerdere erkennen. Dit betekende de 1-0. Super bal afpakkers Levi Hodenpijl en Sem Veenhof dreven menig CSW speler tot wanhoop, echter liepen deze twee kleine tijgers hun benen uit het lijf. Nadat de aanvaller van CSW al voor de 1-0 had gezorgd waren wederom twee van dit soort snelle goed uitgespeelde aanvallen van CSW weer succesvol. Dit betekende de 2-0 en 3-0. Dat was even een domper, daar had bijna niemand rekening mee gehouden. Dat de jonge F2 tijgers over een dosis strijd en passie beschikten is al langer bekend, de koppies gingen niet naar beneden. Ze vochten voor elke natte en drassige meter. Ze waren een paar keer dichtbij met Sem van Til en Noa Gosselaar maar steeds net niet. Toch was het Noa Gosselaar die het net deed bollen. Met een vlammend schot bracht hij vlak voor rust de spanning terug, 3-1.

In de tweede helft verruilde Ravi zijn keepers outfit voor een spelers outfit. Levi kwam hierdoor in zijn toch wel favoriete rol als keeper te staan. De jonge Herthanen kregen pep talk, het advies om de vrije buitenkanten op te zoeken en daarvan gebruik te maken en Sander van Senten, bijnaam de stofzuiger kreeg de taak meer op de lange aanvaller zijn huid te zitten. Wat het geweest is weten we nog steeds niet, we houden het er maar op dat we de zon in ons rug hadden, maar in de 1ste minuut van de tweede helft was het Calvin Liesveld die zogeheten aansluitingstreffer maakte, 3-2. Dit gaf de Herthanen helemaal vleugels, want één minuut na de aftrap konden de armen wederom de lucht in. Dit keer was het Sem van Til die de keeper wist te verschalken, 3-3. Maar het feest was nog niet compleet, CSW werd compleet overlopen door een "blonde" voetbalmachine die uit was op doelpunten. Weer één minuut later konden de supporters weer juichen, dit keer wederom Calvin die de 3-4 binnen schoof. Achterin hielden Luc, Rens en Sander de boel dicht. Er kwam nagenoeg geen CSW aanval meer door. De schoten die gelost werden waren een makkelijke prooi voor Levi. Door een goede opbouw van achteruit door Sander die Noa wist te bereiken en die op zijn beurt weer goed Calvin aanspeelde volgde weer een prima aanval. Het is dat de mannen dit niet zorgvuldig uit wisten te spelen en daardoor een mooie kans onbenut lieten. De mannen hadden er duidelijk zin in, dat was wel duidelijk in de toch wel vreemde wedstrijd en tweede helft. Hertha dicteerde de complete tweede helft en CSW kon alleen maar tegenhouden. Noa en Luc wisten beiden nog een keer het net te vinden en de Vinkeveense vreugde en trots nog groter te maken. Op het laatst hield Levi met een paar katachtige reddingen zijn doel schoon en wist daarmee dus de tegenstander van scoren af te houden. Een prachtige overwinning waar we strijd, passie en vechtlust hebben gezien. Op achterstand staan en dan winnen met 3-6, daar mag je best trots op zijn. En dat waren we ook. Een groot compliment wederom voor de jonge F2 mannen. Volgende week weer een kraker, dan komt FC Breukelen op bezoek. Zij staan een paar plaatsen hoger, wellicht kunnen de mannen van de F2 voor een stunt zorgen. Aanvang 09:00 uur op Sportpark de Molmhoek.

Zaterdag stond er voor Hertha F2 een heuse streekderby op het programma. De belangrijke wedstrijd tegen buurman CSW moest gespeeld worden. Kijkend naar de ranglijst stond CSW stijf onderaan met 0 punten. Hertha, dat leuk mee doet in de middenmoot stond op een mooie stabiele 6e plaats. Alle telramen ten … Lees meer »