De Vinken slaat toe in tweede helft

Geplaatst op: 11 november 2013

Afgelopen zaterdag begon ook voor De Vinken de nieuwe zaalcompetitie. De eerste tegenstander was Tiel’72, dat net als De Vinken aspiraties heeft voor de titel. Na een moeizame eerste helft, trok de Vinkeveense korfbalhoofdmacht in de tweede helft het initiatief naar zich toe. Een 6-9 achterstand bij rust werd omgebogen in een fraaie 15-11 overwinning.

Basisacht
Trainer-coach Johan Kroon kon zijn basisselectie op laten lopen met het team van de week, de Vinkenpupillen D2. In de Vinkenaanval begon aanvoerder Kelvin Hoogeboom met zijn vakmaatjes Rudy Oussoren, Annick Stokhof en Melanie Kroon. In de Vinkendefensie startten Gerwin Hazeleger en Peter Koeleman, samen met Masha Hoogeboom en Emese Kroon.

“Ik heb in de eerste helft maar een ploeg gezien die kampioen wil worden”, hield Johan Kroon zijn pupillen voor in de rust. Het stond inmiddels 6-9 voor de bezoekers, die via 0-3 en 3-6 naar een 4-9 tussenstand uitliepen. De Vinken speelde bij vlagen slordig, had niet voldoende afvang en was verdedigend niet attent genoeg. Tiel speelde kordaat, fel en trefzeker. De Vinken was wat laconieker. Pas in de laatste minuut voor rust kwam de Abn-amroploeg ietsje terug: 6-9. Vinkenscores in de eerste helft: Peter Koeleman (2x), Kelvin Hoogeboom (2x), Gerwin Hazeleger en Annick Stokhof ieder 1x).

Geloof
Al snel na de pauze maakte Masha Hoogeboom 7-9. Vervolgens benutte Ruud Oussoren een vrije bal en Annick Stokhof was van afstand trefzeker. De strijd was weer helemaal open. Bij de tussenstand 9-10 kwam Jasper van Peursem in het veld voor de nog altijd gekwetste Peter Koeleman. Emese Kroon knalde 10-10 door het gele plastic en Annick Stokhof legde haar derde afstandstreffer in de mand.

Nog een maal kon Tiel tegen scoren. Op het moment dat Emese Kroon op de grond lag was haar tegenstandster van afstand trefzeker. De ultieme revanche volgde daarna. Emese zorgde eigenhandig voor 12-11 en na de wissel van Eva Hemelaar voor Masha Hoogeboom knalde Emese Kroon ook 13-11 door de korf. Het was de nekslag voor de bezoekers. Met een keurig benutte doorloopbal van Melanie Kroon en nog een laatste treffer van Rudy Oussoren kwam de eindstand op 15-11, waardoor de praeses broederstrijd in Vinkeveens voordeel uitpakte (saillant detail: de voorzitter van Tiel ’72 Bert de Rooij is de broer van Vinken’s voorzitter Frans Karel de Rooij).

Afgelopen zaterdag begon ook voor De Vinken de nieuwe zaalcompetitie. De eerste tegenstander was Tiel’72, dat net als De Vinken aspiraties heeft voor de titel. Na een moeizame eerste helft, trok de Vinkeveense korfbalhoofdmacht in de tweede helft het initiatief naar zich toe. Een 6-9 achterstand bij rust werd omgebogen … Lees meer »