Atlantis A1 met trainer/coaches Arie Zaal en Marijke Pauw

Atlantis A1 geeft visitekaartje af

Geplaatst op: 11 november 2013

Atlantis A1, dat net als op het veld ook in de zaal uitkomt in de landelijke eerste klasse, trof afgelopen zaterdag direct in de eerste wedstrijd een van de sterkere tegenstanders uit de poule: Velocitas. Dit team speelt op het veld in de overgangsklasse en staat daar op de tweede plek. Velocitas is daarom samen met Tempo de gedoodverfde kampioenskandidaat. Voor Atlantis A1/Roebeson expertises is het allemaal nieuw om in deze eerste klasse te spelen en men ging dan ook met ietwat knikkende knieën naar Leiderdorp.

Het begin van de wedstrijd liet zien dat Velocitas maar een doel voor ogen heeft en dat is kampioen worden. Het team schoot met scherp en was op alle fronten de Mijdrechtse leeftijdgenoten de baas. Binnen tien minuten stond het 7-2 en Atlantis vreesde een grote nederlaag. Nadat Atlantis een beetje van de schrik was bekomen, kon het zich wat optrekken aan de tegenstander en ging het de rust in met een 11-7 achterstand.

Ook na rust was Velocitas de betere ploeg en met tussenstanden van 12-7, 13-8 en 14-10 kon Atlantis alleen maar toekijken. Toch liepen de Leiderdorpers niet verder uit en Atlantis schoot zich puntje voor puntje dichterbij. Met nog vijf minuten op de klok bij 16-14 begonnen de Velocitas-supporters zich wat minder sportief gedragen, maar Atlantis liet zich niet kennen. Toen de Mijdrechtenaren de 16-15 scoorden ging een hectische laatste minuut in waarin het team zelfs nog kansen had op de gelijkmaker, maar dat mocht helaas niet zo zijn.
Atlantis verdient complimenten omdat het is blijven korfballen en zich niet gek heeft laten maken door de omstandigheden.

Zaterdag 16 november speelt Atlantis A1 in sporthal De Phoenix om 15.05 uur. Tegenstander is buurvereniging De Vinken, die hun eerste wedstrijd ook verloren zagen gaan. Kortom, een echte derby waarin beide ploegen op jacht zullen gaan naar hun eerste overwinning. Atlantis A1 hoopt dat veel publiek hen zal komen aanmoedigen.

Atlantis A1, dat net als op het veld ook in de zaal uitkomt in de landelijke eerste klasse, trof afgelopen zaterdag direct in de eerste wedstrijd een van de sterkere tegenstanders uit de poule: Velocitas. Dit team speelt op het veld in de overgangsklasse en staat daar op de tweede … Lees meer »