Hertha F5 verslaat Breukelen F7 met 2-0

Geplaatst op: 11 november 2013

In de VSV competitie speelden de jongens van Hertha F5 afgelopen zaterdag alweer hun 6e wedstrijd. Voor de tweede keer dit seizoen was Breukelen de tegenstander, en dit keer werd de wedstrijd gespeeld op het eigen kunstgrasveld in Vinkeveen. Omdat de auto met de teamkleding van Breukelen verdwaalde, bleef het lange tijd onduidelijk of de tegenstander überhaupt de kleedkamer zou verlaten, maar met een stevige vertraging kon de wedstrijd uiteindelijk toch beginnen. Hertha creëerde al snel een duidelijk veldoverwicht in de eerste helft, maar wist dit niet om te zetten naar veel kansen dankzij de taaie verdediging van Breukelen. Hertha coaches Jeroen en Matthijs schreeuwden zich de longen uit het lijf om de jongens te motiveren meer de flanken op te zoeken, of pittiger het duel in te gaan, maar het leidde al met al tot niet veel meer dan een loeihard afstandschot van Dean Hoogland dat tot ieders ontzettting afketste op de lat. Toch gaf dit lichtpuntje het vertrouwen dat Hertha nodig had voor een succesvolle afloop.

Na een donderspeech in de rust kwam Hertha F5 in de tweede helft wat scherper uit de startblokken. Wederom werd Breukelen ver naar achteren gedrongen, maar dit keer was het samenspel beter en werd de zijkant beter benut. Uiteindelijk was het Jasper Mons die met een schot vanaf een meter of 10 de halve verdediging én de keeper van Breukelen wist te verschalken: 1-0! Na deze openingstreffer bleef Hertha druk zetten, en Breukelen loerde op de counter. Mede dankzij uitstekend verdedigend werk van aanvoerder Wes Twaalhoven en Dean Hoogland wist keeper Skye Pertijs zijn goal echter helemaal schoon te houden. Uiteindelijk viel vlak voor tijd nog een tweede treffer na een fraaie solo van pingelkoning Samuel Mekerttsjan. Hertha F5 pakte zo de 3e overwinning van het seizoen en wist bovendien de penaltyserie na afloop bijzonder succesvol af te ronden: 8 van de 9 penalties werden benut!

In de VSV competitie speelden de jongens van Hertha F5 afgelopen zaterdag alweer hun 6e wedstrijd. Voor de tweede keer dit seizoen was Breukelen de tegenstander, en dit keer werd de wedstrijd gespeeld op het eigen kunstgrasveld in Vinkeveen. Omdat de auto met de teamkleding van Breukelen verdwaalde, bleef het … Lees meer »