Amstelheren boeken winst in regioderby

Geplaatst op: 11 november 2013

Coen van Haaster was in de openingsperiode de “goaltjesgetter “. Na een snelle openingsscore van Coen werd de uitsluiting, waar hij zelf een minuut later toe verleid werd, benut door de Meerkoeten om de gelijkmaker te leggen achter de reservekeeper Jasper Kamp, die onder de lat het Amstelnet schoon hield van vijandige ballen. (Keeper Mike van Baarsen was afwezig door een trip naar Thailand). Een strafworp, toegekend voor een zware overtreding in het 5 metergebied, werd echter niet benut door Coen van Haaster, maar gaf daarentegen de Meerkoeten de gelegenheid om in de contra-aanval de eerste en verder enige keer in de wedstrijd op voorsprong te komen.

Man van de eerste periode -Coen van Haaster- maakte met zijn hattrick in deze periode een rap einde aan de Meerkoeten-illusie dat ze hier thuis hun punten zouden houden. Met een riante 2-4 in de eerste, werd de tweede periode door een 2-5 van Anthony Jongebloet snel duidelijk wie de punten wilden hebben. Beide ploegen waren verder goed aan elkaar gewaagd en scoorden beiden 1 maal. Voor de Amstel legde Sander Aarsman daarmee een halve wedstrijd stand op 3-6.

De Meerkoeten, gewend aan hun smalle en ondiepe thuisbad en daarmee licht in het voordeel, brachten in de derde periode het kijkcijfer en stressbestendigheid bij publiek en spelers boven.
Met een snelle 4-6 en 5-6 in de eerste minuut van die periode leek het even alsof de heren van De Amstel zich lieten overzwemmen.
Zenuwen speelden echter aan beide zijden de ploegen parten. Stefan Bramsen bracht de stand nog wel naar een 5-7, maar beide ploegen wisten daarna een uitsluiting niet te benutten. De meerkoeten brachten echter een halve minuut voor de laatste periode de stand nog op 6-7 en lieten daarmee alle spelers en publiek van beide kanten de hoop vestigen op de laatste periode.

Ondanks een zware strijd van beide ploegen kon er in de laatste periode geen doelpunt meer genoteerd worden. Ook een zenuwslopende laatste strafworp op de zoemer van de laatste minuut voor de Meerkoeten, die de gelijkmaker had kunnen zijn, werd op fenomenale wijze door keeper Jasper Kamp gepareerd. Een stressvol uitspelen van de laatste minuut daarna gaf een bevrijdend eindsignaal met een 6-7 eindstand op het scorebord.
De tweede overwinning in deze competitie was een feit.

In een wederom spannend verlopen wedstrijd, dit keer tegen regiogenoot De Meerkoeten uit Abcoude, wist uiteindelijk het eerste herenteam van zwem- en polovereniging De Amstel de volledige 3 winstpunten mee naar huis te nemen. Daarmee stegen ze in de ranglijst naar een 4 e plaats. Coen van Haaster was in … Lees meer »