Weer punten voor HVM

Geplaatst op: 12 november 2013

D-junior Joep Velle verrichtte de afslag, als mini van de week.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Soest. HVM kreeg één klein kansje in de 5e minuut, maar verder was het Soest wat de klok sloeg. Niemand begreep waarom dit team op de één na onderste plaats staat. Na vijf minuten moest keeper Redmar Stienstra buiten de cirkel een doorbraak onschadelijk maken, en even later verhinderde hij in een persoonlijk duel dat een Soestse aanvaller kon scoren. Na negen minuten kreeg Soest de eerste strafcorner, die door Stienstra werd gestopt. Ook de tweede strafcorner, vier minuten later, leverde niets op voor de bezoekers, de bal ging naast het doel. Tussen de twee corners in kreeg Soest nog enkele kansen, voordat na een kwartier de HVM-defensie eindelijk capituleerde, 0-1.

Hierna kwam HVM wat beter in het spel, toch speelden de Mijdrechters nog te traag en leden te vaak balverlies. Maar er kwamen kansen, in de 17e minuut voor Midas van der Zande, en in de 20e minuut voor Casper Wilmink. Zijn tegenstander beging een opzettelijke overtreding in de cirkel, door met de bolle kant van de stick de bal af te pakken. De scheidsrechter gaf daarvoor een strafbal. Tom Gunther verzilverde die, voor de nauwelijks verdiende gelijkmaker.
Even later trok Wilmink weer de aandacht, nu in negatieve zin, hij kreeg een gele kaart, HVM speelde vijf minuten met een man minder. Soest kon niet profiteren. Beide ploegen kregen nog goede kansen, Soest twee, HVM één, maar 1-1 was de ruststand.

In de rust zette coach Nouschka Capel de neuzen van de spelers de goede kant op, daarna speelden de Mijdrechters feller. Desondanks begon de tweede helft onfortuinlijk, vrijwel meteen na de afslag verdween de bal achter de HVM-doelman, 1-2. Slechts enkele minuten later was het weer gelijk. Midas van der Zande maakte een sterke actie op links, waarna Tom Gunther kon scoren.
Daarna kreeg Soest twee kansen, maar het betere spel van HVM bracht de thuisploeg na een kwartier op voorsprong. De Soestse keeper schopte de bal gevaarlijk weg, Tom Gunther sleepte de toegekende strafcorner in het doel, 3-2. Hierna waren er meer kansen voor HVM, maar Soest zette de thuisploeg onder druk. Stienstra verrichtte in de 20e minuut een spectaculaire redding. Een minuut later kwam toch de 3-3 op het bord, uit een Soestse strafcorner.

In het resterende kwartier kreeg Soest bijna geen kansen meer. Aan de andere kant kreeg de keeper het druk, maar wist de Mijdrechters steeds van scoren af te houden. Behalve tien minuten voor tijd, toen Gunther weer succesvol was bij een strafcorner, 4-3. Dat werd de einduitslag. HVM blijft meedoen in de top, waarin ook de concurrenten hun wedstrijden wonnen.

Na twee verloren wedstrijden heeft HVM zondag de weg terug gevonden. Met enige moeite weliswaar, maar thuis tegen Soest konden de Mijdrechtse hockeyers hun zevende zege bijschrijven: 4-3. Het team kwam twee keer terug van een achterstand. Tom Gunther maakte alle doelpunten van de thuisploeg. D-junior Joep Velle verrichtte de … Lees meer »