V.V. Atalante Dames 1 verliest in eigen huis van Amsterdamse Netzo

Geplaatst op: 18 november 2013

Vinkeveen – Het door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame gesponsorde eerste damesteam van V.V. Atalante speelde afgelopen vrijdag tegen het Amsterdamse Netzo in de NeVoBo-competitie. Het team startte de wedstrijd zeer voortvarend, maar wist het goede niveau helaas niet vast te houden. Met 2-3 ging de overwinning naar de Amsterdamse concurrent.

Het team was compleet, maar Carin van Kouwen was nog niet voldoende hersteld van haar rugblessure. Haar plek werd overgenomen door Loes Kuijper uit dames 2.
De eerste set werd gestart met Mirjam van der Strate op spelverdeling en Tineke Vellekoop op diagonaal. Natalie van Scheppingen en Jana Chatrnuchova op buiten en Marjan Fares en Annike van Kouwen op midden.
Dames 1 startte de wedstrijd voor eigen publiek zeer sterk. Er werd snel een grote voorsprong opgebouwd en Netzo kwam niet veel in het spel voor. Halverwege de set kwam de klad er in en kwam Netzo dichterbij. Wilma van der Schaft en Loes Kuijper kwamen binnen de lijnen voor Mirjam en Tineke om meer aanvalskracht te creëren. Het spel werd iets beter, maar een time-out was nodig om het team op scherp te zetten. Uiteindelijk werd toch de winst in deze set gepakt (25-21).

Het mindere spel van het eind van deze set werd in de tweede set voortgezet. Netzo had een andere spelverdeelster binnen de lijnen gebracht, waardoor het spel sneller werd gespeeld. Atalante had moeite met aanhaken, maar wist op de service van Jana toch terug in de set te komen. Die goede reeks werd opgevolgd door een serie fouten; misverstanden, passfouten…alles leek mis te gaan. Atalante bleef wel knokken, maar de setwinst ging naar Netzo met 20-25.

De derde set nam Wilma de spelverdeling voor haar rekening en Mirjam ging op diagonaal spelen. Daarnaast kwam ook Loes nog binnen de lijnen voor Marjan. Een kleine opleving was een feit. Atalante ging weer hard werken in de verdediging en aan het net werd meer afgewisseld. Het team bleef echter ook grossieren in fouten; met name de service was deze set dramatisch. Gelukkig ging het op andere onderdelen beter, waardoor toch de setwinst een feit was (25-19).

De vierde set kwam Marjan binnen de lijnen voor Annike en bleef de rest van de opstelling ongewijzigd. Netzo ging het spelletje anders spelen en wisselde veel af in de aanval. De Vinkeveense verdediging had hier veel moeite mee en Atalante keek snel tegen een achterstand aan. Aan het net werd niet meer gescoord en de servicedruk was door de fouten in de derde set gedaald tot een nulpunt. Netzo ging door waar het goed in was en de spelverdeelster wist veel te scoren met haar lepe tweede balletjes. Helaas (nog) geen winst voor dames 1 deze wedstrijd. Netzo won de vierde set met 17-25.

De vijfde set was in een woord dramatisch te noemen. Met een dikke achterstand van 1-8 werd gewisseld van kant. Met het Vinkeveense publiek direct achter zich kwam Atalante nog een klein beetje terug, maar het vertrouwen en geloof waren weg. Met 6-15 ging de setwinst en daarmee de winst in de wedstrijd naar Netzo.

Ondanks het verlies blijft Atalante voorlopig nog op een vijfde plaats staan. Er zal echter nu weer gewonnen moeten gaan worden om deze plaats in de middenmoot vast te houden. Dames 1 heeft komende week wederom een vrije week, maar speelt op maandag 25 november haar volgende wedstrijd in Haarlem tegen rode lantaarndrager Spaarnestad D6.

Vinkeveen – Het door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame gesponsorde eerste damesteam van V.V. Atalante speelde afgelopen vrijdag tegen het Amsterdamse Netzo in de NeVoBo-competitie. Het team startte de wedstrijd zeer voortvarend, maar wist het goede niveau helaas niet vast te houden. Met 2-3 ging de overwinning naar de Amsterdamse … Lees meer »