Ook in matige uitwedstrijd tegen Muiderberg pakt KDO 1 pakt de volle buit

Geplaatst op: 18 november 2013

Nadat de streekderby KDO-RKAV vorige week werd afgelast, speelde het eerste van KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Muiderberg. Zonder de geschorste Bobby Uitermarkt, geblesseerde Peter Onderwater en de vanwege werk verhinderde Rick Kruit, maar wel met de van vakantie teruggekeerde aanvoerder Sven Vlasman, begon trainer Raymond de Jong aan de wedstrijd tegen de nummer laatst Muiderberg. Spelen tegen een laaggeklasseerd elftal hoeft op voorhand niet te betekenen dat een koploper automatisch wint, dit werd deze middag nogmaals duidelijk gemaakt.

De wedstrijd begon moeizaam, beide ploegen tastten elkaar af en kregen mogelijkheden om de score te openen. Na een kwartier spelen bracht Bart van der Tol KDO toch op voorsprong. Een hoge voorzet verdween onverwacht over de Muiderbergse keeper heen, 0-1. Vlak voor rust verzuimde KDO om de genadeklap uit te delen. Diverse kansen werden gemist, zodat Muiderberg de hoop bleef houden in de rust op een resultaat deze middag.

Na de rust werd KDO in de eerste tien minuten flink onder druk gezet. Chiel Kok hield onder andere een bal van de lijn, nadat doelman Tim ten Brink gepasseerd leek te worden. Muiderberg was een ploeg die sterk bleek te zijn in luchtduels en de Kwakelaars hielden opgelucht adem toen deze fase van de wedstrijd voorbij was. Hierna pakte KDO de draad weer op en waren Menno Lingeman en Joeri Stange dichtbij de 0-2, maar beide konden toen het net nog niet vinden. Uiteindelijk besliste Joeri Stange in de 75e minuut de wedstrijd definitief. Op aangeven van Bart van der Tol, omspeelde Joeri zijn directe tegenstander en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak, 0-2. Nadat er drie spelers gewisseld waren aan Kwakelse zijde en de scheidsrechter lang niet doorspelen, maakte Muiderberg de 1-2 uit een penalty.

Door deze nipte overwinning blijft KDO de koploper in de vierde klasse F. Concurrent De Meer verloor verrassend met 1-0 tegen Swift, terwijl Zuidoost United de grootste moeite had met Geinburgia, maar uiteindelijk wel met 4-8 wist te winnen. Volgende week speelt KDO de streekderby tegen RKAV, de wedstrijd die vorige week werd afgelast vanwege de hevige regenval.

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Danny ten Hoope, Chiel Kok, Michael Meijer, Erik Verbruggen, Bart van der Tol (88e Ferdi Rademaker), Sven Vlasman (85e Stefan Stolwijk), Timo Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn (75e Jean-Paul Verbruggen) en Joeri Stange.

Nadat de streekderby KDO-RKAV vorige week werd afgelast, speelde het eerste van KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Muiderberg. Zonder de geschorste Bobby Uitermarkt, geblesseerde Peter Onderwater en de vanwege werk verhinderde Rick Kruit, maar wel met de van vakantie teruggekeerde aanvoerder Sven Vlasman, begon trainer Raymond de … Lees meer »