De mannen van Hertha F5 zijn apetrots na de 0-10 overwinning in Loenen

Hertha F5 verslaat De Vecht F8 in uitwedstrijd met 0-10

Geplaatst op: 18 november 2013

Na de overwinning op Breukelen van vorige week mochten de jongens van Hertha’s F5 in de VSV competitie afgelopen zaterdag aantreden tegen De Vecht F8 uit Loenen. Een tot nu toe onbekende tegenstander, die het twee weken terug Breukelen nog knap lastig had gemaakt. Hertha was dus gewaarschuwd. De voltallige selectie was dit keer aanwezig. Na een pittige warming up in de mist van Loenen waren de mannen er helemaal klaar voor. Direct na de aftrap werd meteen druk naar voren gezet. In de eerste minuten werden meteen al enkele grote kansen gecreëerd en het duurde niet lang voordat de 0-1 in het net lag: na sterk doorzetten van Skye Pertijs kon Indy Dolman makkelijk intikken. Skye was vervolgens nog een keer héél dichtbij een doelpunt, maar de bal eindigde via Indy op de paal. Vlak daarna verdween een corner van Tim Stubbe achter de keeper via een been van een van de spelertjes van de Vecht. Er werd hard gejuicht en gelachen om deze gelukstreffer, maar coach Matthijs Mons drukte de jongens op het hard dat dat niet erg sportief was.

De thuisclub uit Loenen probeerde daarna via enkele gevaarlijke counters nog wel onder de druk van Hertha uit te komen, maar de taaie Hertha verdedigers Dean Hoogland en Wes Twaalfhoven bleken weer eens vrijwel onpasseerbaar. En de enkele keer dat de jongens uit Loenen toch dichtbij de goal wisten te komen was daar altijd nog keeper Marvin Buitendam. Uiteindelijk werd met een 0-5 stand de rust bereikt, na wéér een doelpunt van Indy en twee bijzonder snelle counters van Yassine. In de tweede helft ging Tim op goal en kwam Marvin het veld in. Hertha ging onverdroten door met aanvallen en De Vecht kwam nu helemaal niet meer onder de druk uit. Het fanatisme bij de jongens nam alleen maar verder toe toen ze doorkregen dat “de tien” haalbaar leek. Genadeloos werd direct na iedere aftrap van de Vecht werd de bal heroverd. Hertha zette de ene aanval na de andere op. Niet àlle kansen werden benut, diverse ballen belandden op de paal, of gingen vlak naast, zoals de schoten van Pieter Scönberger en Jasper Mons. De schade voor De Vecht had dus nog veel groter kunnen zijn, maar uiteindelijk werd het dan toch 0-10, in de allerlaatste minuut. Indy Dolman steeg met stip naar de bovenkant van de topscorerslijst met zijn vier doelpunten (en 3 paalballen). Ook Yassine liet zich van zijn beste kant zien als razensnelle rechtsbuiten en maakte drie fraaie doelpunten. Samuel Mekerttsjan deed het dit voor zijn doen keer zuinigjes aan, met ‘slechts’ één treffer. Na afloop waren de trotse ouders het er snel overeens dat dit de beste wedstrijd van het seizoen tot nu was. Hertha F5 heeft nu al 4 overwinningen staan in de VSV competitie.

Beide teams spelen aanstaande zaterdag meteen weer tegen elkaar, dit keer bij Hertha in Vinkeveen, om 8:30. Wie van mooie doelpunten houdt, doet er goed aan om dan te komen kijken!

Na de overwinning op Breukelen van vorige week mochten de jongens van Hertha’s F5 in de VSV competitie afgelopen zaterdag aantreden tegen De Vecht F8 uit Loenen. Een tot nu toe onbekende tegenstander, die het twee weken terug Breukelen nog knap lastig had gemaakt. Hertha was dus gewaarschuwd. De voltallige … Lees meer »