HVM laat punten liggen

Geplaatst op: 19 november 2013

In grijs, maar droog weer opende D-junior Jasper de Kloet de wedstrijd, waarna HVM sterk ten aanval trok. In de eerste minuut leverde dat al een strafcorner op. De Waddinxveense keeper keerde de sleeppush van Tom Gunther. Enkele minuten later echter stelde Gunther na een actie in de cirkel Thom Fokker in staat de 1-0 op het bord te brengen. In de vijfde minuut kreeg HVM nog een strafcorner, ook deze leverde geen treffer op. Gedurende de wedstrijd kreeg de thuisploeg zes strafcorners te nemen, waarvan er uiteindelijk maar één succesvol zou zijn.

Waddinxveen sloeg meteen terug en maakte gelijk, na een fout in de Mijdrechtse defensie. Mijdrecht drukte door, onder andere met een spectaculaire actie van Philippe Quarles van Ufford, die over de Waddinxveense keeper heenduikelde, maar de treffer viel even later aan de andere kant. De HVM-verdediging werd uitgespeeld en keeper Stienstra was kansloos, 1-2. Direct daarna kon het talrijke publiek de gelijkmaker bejubelen, weer van Thom Fokker, weer voorbereid door Tom Gunther. Zo stond het binnen een kwartier 2-2.

In de rest van de eerste helft ging het spel op en neer, waarbij wel opviel dat HVM weer veel onnodig balverlies leed, zowel in de passing als in de duels. HVM kreeg nog twee strafcorners, Waddinxveen één, maar er vielen geen doelpunten meer. Een Waddinxveense speler liep wel tegen een groene kaart aan, na commentaar op de leiding.

Na rust werd HVM sterker, maar weer viel de goal aan de andere kant, met een schot van rechts, bijna vanaf de achterlijn, kwamen de bezoekers met 3-2 voor. Maar twee minuten later kon Tom Gunther met een hard schot de stand weer gelijk trekken. In het eerste kwartier creëerde HVM vervolgens enkele kansen. Casper Slot maakte vele meters op het middenveld en was zo een van degenen die de tegenstander onder druk zetten. Casper Wilmink kreeg voor een overtreding een groene kaart, waardoor ook het aantal kaarten weer gelijk was.

Een kwartier voor tijd schoot Waddinxveen op de paal, twee minuten later was het wel raak, 3-4, met nog dertien minuten op de klok. Een bal van Arjan Blommaert ging naast. en drie Waddinxveense spelers, samen vrij voor het Mijdrechtse doel, slaagden er niet in de beslissing te forceren, HVM kwam daarmee goed weg. De laatste acht minuten speelde Waddinxveen met een man minder, na een gele kaart, waarbij HVM ook nog een strafcorner kreeg. Coach Capel offerde verdediger Max Brakel op voor een extra aanvaller. Mats Kaas was even later dicht bij een doelpunt. Zes minuten voor tijd kreeg HVM de zesde strafcorner, die door Maarten Post werd verzilverd. Dat betekende een eindstand van 4-4, die voor de hardwerkende Mijdrechters toch als een nederlaag aanvoelde. De derde plaats is nog niet in gevaar, maar de achterstand op de eerste plaats groeide wel twee punten vandaag.

Zondag konden de hockeyers van HVM het thuis niet waarmaken tegen Waddinxveen, zesde op de ranglijst. De Mijdrechters kwamen drie keer op achterstand en mochten zich gelukkig prijzen dat ze enkele minuten voor tijd een 4-4 gelijkspel uit het vuur sleepten. Het publiek beleefde een spannende wedstrijd. In grijs, maar … Lees meer »