VZOD-Pupillen van de week Nick de Ridder en Rens de Jong

Eerste helft nekt VZOD

Geplaatst op: 19 november 2013

Een gehavend eerste team van VZOD verscheen afgelopen zaterdag aan de aftrap. Drie basisspelers, Jessica Zijerveld, Bart Verheul en Nils van Os waren door blessures en een schorsing afwezig. Tegenstander Badhoevedorp had, net als de Kudelstaarters, vorige week ook hun eerste zaalwedstrijd gewonnen dus het publiek was benieuwd naar de afloop vanmiddag. De als altijd goed gevulde Proosdijhal zag, na de presentatie van de Pupillen van de week Rens de Jong en Nick de Ridder, de gasten als eerste scoren, onmiddellijk gevolgd door een afstandschot van Josine Verburg. Frank van de Berg bracht het team van trainer/coach Frits Visser aan de leiding: 2-1. Vervolgens was het Badhoevedorp wat de klok sloeg en blonk VZOD vooral uit in niet attent verdedigen. Daarbij wisten de gasten het gat van de korf wél te vinden, waar VZOD hier grote moeite mee had.
Zo stond er na ruim een kwartier een 2-6 tussenstand op het scorebord. Met een strafworp tegen in het vooruitzicht was het in zekere zin “buigen of barsten” voor de Kudelstaarters. Gelukkig werd de strafworp gemist en zat VZOD nog in de wedstrijd. Verburg nam het team bij de hand en bracht, na een doelpuntloze fase voor VZOD van twintig minuten, met een afstandschot en een vrije bal de stand op 4-6. Zoals altijd geven goals vertrouwen en Martijn Vervark bracht op slag van rust met een korte kans de stand op 5-6. De rust kwam als geroepen voor de gasten, want VZOD zat in een goede periode en leek in de slotfase erop en erover te gaan.
Helaas was Badhoevedorp na rust het eerst bij de les en bracht het verschil weer op drie treffers: 5-8.

In dezelfde minuut scoorde Dineke Westerhof van afstand de 6-8. Vervark benutte een vrije bal en Donja Passies verzilverde een strafworp: 8-8. Badhoevedorp scoorde toen ook weer, maar VZOD leek de schroom van zich afgegooid te hebben en Eric Spaargaren schoot van afstand de gelijkmaker binnen: 9-9. Toen Passies vanonder de paal de 10-9 maakte en Vervark de 11-9 geloofde iedereen met een VZOD-hart weer in een goede afloop. Nadat Badhoevedorp toch weer had tegen had gescoord, maakte Spaargaren via een strafworp de 12-10. Met nog tien minuten te spelen leek de buit binnen maar VZOD wist het gat niet op drie doelpunten te brengen. De gasten bleven vechten voor een goed resultaat en wisten te scoren: 12-11. Passies miste toen een strafworp en de doelpunten bleken aan beide kanten duur in de slotfase. Verdedigend bleef VZOD kwetsbaar en capituleerde toch nog: 12-12. Hierna vielen er geen treffers meer en zo werden de punten verdeeld.

Een duel met een bijzonder spannend scoreverloop, maar het is toch teleurstellend dat je tien minuten voor tijd de voorsprong niet over de streep weet te trekken.
Aanstaande zaterdag spelen de Kudelstaarters om 17.45 uur tegen KC Dordrecht. Een wedstrijd waar we minimaal de 15 goals moeten zien te halen en zo de volle buit gaan pakken.

Een gehavend eerste team van VZOD verscheen afgelopen zaterdag aan de aftrap. Drie basisspelers, Jessica Zijerveld, Bart Verheul en Nils van Os waren door blessures en een schorsing afwezig. Tegenstander Badhoevedorp had, net als de Kudelstaarters, vorige week ook hun eerste zaalwedstrijd gewonnen dus het publiek was benieuwd naar de … Lees meer »