De Vinken laat punten aan KIOS

Geplaatst op: 25 november 2013

Bouthoornkorven
Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde Jannie Bouthoorn een tweetal gesponsorde wedstrijdkorven. Bouthoorn Teletraining is vele jaren hoofdsponsor geweest van De Vinken en de eigenaresse met een groot korfbalhart vond nu de tijd rijp voor een andere vorm financiële ondersteuning. Bijzonder gewenst in deze tijd van noodzakelijke kleedkamerverbouw in de Vinkenkantine. Samen met het team van de week, de pupillen E2, ging Jannie Bouthoorn op de foto.

Veel gedoe
Met Eva Hemelaar op de plaats van Emese Kroon startten de Vinkeveners met Masha Hoogeboom, Gerwin Hazeleger en Peter Koeleman in de verdediging, terwijl Melanie Kroon, Annick Stokhof, aanvoerder Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren mochten gaan aanvallen.
De Vinken kan zijn kampioensaspiraties evenwel danig bijstellen na deze wedstrijd. De score kwam maar moeizaam op gang en het duurde tot ver in de eerste helft vooraleer het Abn-amroteam een klein gaatje kon maken. De bezoekers waren zeer gemotiveerd om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Met de nodige schermutselingen, fysiek contact en vooral ook ‘gedoe’ werd een 7-5 ruststand bereikt.

Herboren Kios
Na de rust kwamen de Nieuw-Vennepers als herboren uit de kleedkamers. Binnen vijf minuten was de achterstand weggewerkt en niet veel later nam Kios het heft brutaal in handen. Na tussenstanden van 7-9 en 8-10 volgden heel even een paar fraaie Vinkenscores, waarbij met name het verrassende samenspel van Koeleman en Hazeleger mooie doelpunten opleverde. Toch hielden de bezoekers het initiatief. Op 11-11 bracht Johan Kroon Rutger Woud en Manon Dankelman in. Het mocht niet baten. Een gemiste strafworp aan Vinkenzijde werd in het slotakkoord beantwoord door een score van Kios, dat daarna de wedstrijd beheerst uitspeelde.

De Vinkenscores waren van: Rudy Oussoren (3x), Gerwin Hazeleger (3x), Kelvin Hoogeboom (1x), Peter Koeleman (1x), Melanie Kroon (1x), Annick Stokhof (1x) en Eva Hemelaar (1x).

Afgelopen zaterdag mocht medekoploper De Vinken thuis aantreden tegen het nog puntloze Kios uit Nieuw Vennep. Na een redelijke eerste helft liet de thuisploeg het in de tweede speelperiode scorend flink afweten. De 7-5 voorsprong bij rust werd ingewisseld voor een 11-12 verlies. BouthoornkorvenVoorafgaand aan de wedstrijd overhandigde Jannie … Lees meer »