Yassine Mansi en Jasper Mons van Hertha F5 zetten een aanval op tegen De Vecht F8

Hertha F5 verplettert De Vecht F8

Geplaatst op: 25 november 2013

Na de 0-10 overwinning van vorige week, mochten de jongens van Hertha F5 afgelopen zaterdag nogmaals aantreden tegen De Vecht F8, en dit keer thuis. In de kleedkamer bleek voorafgaand aan de wedstrijd al meteen hoe hoog de ambities waren: de heren wilden wéér met dubbele cjifers winnen. Dat leek zonder de vrijwel onpasseerbare centrumverdediger Dean Hoogland geen gemakkelijke opgave en de coaches Jeroen en Matthijs waarschuwden dan ook voor onderschatting met een haast “Cruijffiaanse” tegeltjeswijsheid: “iedere wedstrijd begint gewoon weer met 0-0”…

Daarom werd gekozen het zekere voor het onzekere te nemen: Yassine Mansi ging in de eerste helft op goal en Marvin Buitendam en Wes Twaalhoven zouden de boel achterin dicht houden. De jongens kwamen net als een week eerder zeer voortvarend uit de startblokken en al snel bleek dat De Vecht F8 ook deze week niet veel in de melk te brokkelen zou hebben. Tim Stubbe maakte binnen vijf minuten meteen de eerste twee goals voor Hertha. Ook daarna werd stevig doorgepakt met vloeiend samenspel en hoewel in de eerste helft zeker een keer of zes tegen de paal werd geschoten, liep Hertha steeds verder uit tot een ruststand van maar liefst 6-0. De overwinning was dus nagenoeg binnen, maar beter nog: de vooraf gestelde doelstelling leek dus haalbaar. Na rust –met nu Skye Pertijs in de goal- bleek de weerstand van De Vecht definitief gebroken en kon Hertha met speels gemak uitlopen tot maar liefst 13-0: een nog niet eerder behaalde score! Maar liefst drie jongens wisten een hattrick te scoren: Yassine Mansi (in één helft!), Tim Stubbe en Jasper Mons, die dat zelfs deed met een schoen waar de zool vanaf was gevlogen. Verder waren er goals van Samuel Mekerttsjan (2), Indy Dolman en van laatste man ‘slot op de deur’ Wes Twaalfhoven.

Ook de penalties achteraf vlogen er weer als vanouds in, waarna de jongens van Hertha F5 tevreden richting kleedkamer gingen voor het minst populaire onderdeel van de zaterdagochtend. Overwinning nummer zes was binnen! Volgende week is Hertha F5 vrij vanwege Sinterklaas, daarna wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Breukelen F3.

Na de 0-10 overwinning van vorige week, mochten de jongens van Hertha F5 afgelopen zaterdag nogmaals aantreden tegen De Vecht F8, en dit keer thuis. In de kleedkamer bleek voorafgaand aan de wedstrijd al meteen hoe hoog de ambities waren: de heren wilden wéér met dubbele cjifers winnen. Dat leek … Lees meer »