KDO 1 in burenruzie met speels gemak langs RKAV

Geplaatst op: 25 november 2013

Na de minimale 1-2 uitoverwinning van vorige week in en tegen Muiderberg, speelde het eerste afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen RKAV. Deze streekderby werd twee weken geleden afgelast vanwege de hevige regenval, maar kon vandaag wel doorgang vinden. Trainer Raymond de Jong kon tegen RKAV niet beschikken over de geblesseerden Peter Onderwater en Patrick Schijff, de geschorste Bobby Uitermarkt en de op vakantie zijnde Erik Verbruggen.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd moest de streekderby duidelijk nog op gang komen. RKAV was in de 10e minuut dichtbij de 0-1, maar een schot vanaf de rechterkant van het veld belandde op de bovenkant van de Kwakelse lat. Nadat KDO vervolgens steeds meer tot combinatiespel kon komen, was het Bart van der Tol die de Kwakelaars in de 24e minuut op voorsprong wist te brengen. Een geplaatst afstandsschot leek houdbaar voor de Aalsmeerse doelman, maar Bart zijn inzet verdween in de rechterbenedenhoek, 1-0. Een zichtbare opluchting op de Kwakelse gezichten was het gevolg, waarna KDO alle remmen losgooide en tot aan de rust RKAV volledig van de mat speelde. In de 28e minuut was het Mathijs van Rijn die zijn tiende doelpunt van het seizoen wist te maken. Nadat een Kwakelse aanval leek te stranden, was Mathijs erg alert en kon de bal ontfrutselen en op tien meter van het doel de 2-0 binnenschieten. De KDO-machine denderde vervolgens keihard door en voor de vele Kwakelse en neutrale supporters was het in 32e minuut echt genieten. Na een ingooi van Danny ten Hoope nam aanvoerder Sven Vlasman de bal met een prachtige omhaal op zijn pantoffel. Zijn technisch fraai uitgevoerde omhaal verdween over de Aalsmeerse keeper heen en zorgde voor de 3-0. RKAV stond erbij en keek erna. Vijf minuten voor rust maakte Joeri Stange het Kwakelse feestje compleet toen hij vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal hoog in het doel schoot, 4-0. Ook voor Joeri betekende dit zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen. Met een geweldig gevoel gingen de Kwakelaars even later de rust in.

De tweede helft was slechts enkele minuten bezig toen RKAV optimaal profiteerde van een te zachte terugspeelbal van Michael Meijer en zo de 4-1 aantekende. Voor KDO was het toen zaak om bij de les te blijven en niet te gemakzuchtig te worden. Na een uur spelen maakte Michael Meijer zijn fout op prima wijze goed door de 5-1 binnen te schieten. Al dan niet in buitenspel staande, schoot de Kwakelse verdediger hard de vijfde Kwakelse treffer van de middag binnen. In het vervolg van de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardig, waardoor het eerste opnieuw drie punten bij kon schrijven aan haar totaal.

Door deze overwinning staat KDO nu fier aan kop met vier punten voorsprong op Zuidoost United. Volgende week wacht de uitwedstrijd in en tegen Buitenveldert. Op het sportpark aan de Gustav Mahlerlaan speelt het eerste dan om 14:30 uur op kunstgras tegen de nummer zeven van de ranglijst.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Chiel Kok, Michael Meijer, Mitchell Smits, Bart van der Tol, Sven Vlasman, Timo Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Streekderby KDO-RKAV levert € 1.032,15 op voor het Ronald McDonald Kinderfonds
Rondom de wedstrijd KDO-RKAV werd er een blinde poule georganiseerd waarbij iedereen voor € 1,- een lot kon kopen. Tachtig procent van dit bedrag werd gereserveerd voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De overige twintig procent ging naar de gelukkige winnaar die met unieke rust- en eindstand de uitslag goed had. Dankzij de grandioze inzet van de Kwakelse selectie en de vele gulle kopers werden alle beschikbare duizend loten deze middag verkocht. Na afloop in de kantine bleek dat er onder nummer elf de ruststand 4-0 zat plus de eindstand 5-1. Nog veel belangrijker dan de juiste combinatie was het feit dat er rondom KDO-RKAV uiteindelijk maar liefst € 1.032,15 opgehaald is ten behoeve van het Ronald McDonald Kinderfonds, een fantastisch bedrag. Via deze weg wilt KDO iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage deze middag.

Na de minimale 1-2 uitoverwinning van vorige week in en tegen Muiderberg, speelde het eerste afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen RKAV. Deze streekderby werd twee weken geleden afgelast vanwege de hevige regenval, maar kon vandaag wel doorgang vinden. Trainer Raymond de Jong kon tegen RKAV niet beschikken over de geblesseerden … Lees meer »