Amstelheren spelen zich met grandioze wedstrijd naar top 3

Geplaatst op: 25 november 2013

Hoewel de thuisploeg nog wel de openingsscore werd gegund, werd direct na 20 seconden de gelijkmaker door Sander Aarsman in het Snippendoel gelegd en werd met een tweede score van Coen van Haaster en een toegekende strafworp, pas in tweede instantie door Coen tot doelpunt gepromoveerd, de stand na de eerste periode op een duidelijke 1-3 gezet.

In een tumultueus verlopen tweede speeltijd werden er door de bedenkelijk fluitende scheidsrechters aan beide zijden diverse uitsluitingen gegeven en ontstond er daardoor bij beide ploegen wrevel, die zich uitte in zenuwachtig spel. Desalniettemin lieten de Amstelboys hun stempel op de wedstrijd staan en maakten met een 3-7, van Sander Aarsman 2 maal en Mark Visser en Stefan Wijtsma, duidelijk dat de punten mee naar Mijdrecht moesten.

Hoewel de eindstanden in de voorlaatste en laatste periode dat niet duidelijk maken (5-0 en 7-12), maakten de periodestanden 2-3 en 2-2 wel duidelijk dat de Amstelheren de controle begonnen te laten glippen.
Sander Aarsman en Max de Jong bleven daarbij het hoofd het koelst houden en legden beiden in de laatste twee perioden de bal nog een keer tegen het Snippennet.
De laatste twee minuten van de wedstrijd verliepen nogal chaotisch met een strafworp voor de Snippen, die achter keeper Danilo verdween, en 3 uitsluitingen in de laatste minuut van de wedstrijd.
Een aan de Snippen toegekende, door Coen van Haaster veroorzaakte, strafworp in de laatste 6 seconden van de wedstrijd, maar niet verzilverd door de Snippen door tussenkomst van keeper Danilo Lamers, kon ook de angst voor wedstrijdverlies niet meer aanwakkeren.

Met rust en tijd “verspelen” werd uiteindelijk het eindsignaal bereikt met een veilige 7-12 op het scorebord.
Daarmee bereikte de-eerste-heren een riante derde plaats in de competitie, met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop.

In een uitwedstrijd tegen streekgenoot De Snippen uit Ouderkerk aan de Amstel speelden de Amstelheren dit keer een overtuigende wedstrijd, waarbij vanaf het begin een duidelijke voorsprong werd genomen en gedurende de hele wedstrijd intact bleef en dus uiteindelijk resulteerde in de volle 3 winstpunten. Hoewel de thuisploeg nog wel … Lees meer »