Hertha F2 behoudt ongeslagen status in bekercompetitie

Geplaatst op: 25 november 2013

Afgelopen zaterdag stond er weer een wedstrijd voor het door Geox schoenen en Kooyman autobedrijf gesponsorde Hertha F2 team op de rol. Dit maal een wedstrijd in de bekercompetitie. De poule bestaat uit 4 teams, waaronder Loosdrecht, Victoria en Wasmeer. Laatstgenoemde stond met 2 gespeelde wedstrijden en 3 punten op de tweede plaats in de poule. Lijstaanvoerder was Hertha met 2 gespeeld en 6 punten. Gezien het doelsaldo kon Hertha deze wedstrijd nog verliezen met 6 doelpunten verschil, maar dat was uiteraard niet de instelling.

Alleen Sem Veenhof was afwezig, verder kon de trainers/leiders over een volledig team beschikken. Noa en Sem van Til stonden beide de eerste helft reserve. De tegenstander had slechts 5 man ter beschikking, in goed overleg besloot Hertha zich aan te passen. De wedstrijd was nog maar koud op gang of Luc van Dam wist het net te vinden. Een vloeiende aanval werd feilloos afgerond door Luc met een mooie schuiver, 1-0.

Hertha was duidelijk de bovenliggende partij, het meeste balbezit was dan ook voor de Vinkeveners. Een minuut later mocht Calvin aanleggen voor de 2-0. De vele aanvallen door Hertha werden niet altijd beloond met een doelpunt helaas. Soms zat daar een handje of voetje van de tegenstander tussen, soms waren de jonge Herthanen te laat met de beslissende pass of een beetje zelfzuchtig. In de 7e minuut was het weer Luc van Dam die zijn tweede van de wedstrijd aantekende, 3-0. De wedstrijd was feitelijk al beslist. Hertha bleef aanvallen en waar gerekend werd op meer doelpunten stokte te teller. In de 15de minuut was het Ravi, gehuld in spelersshirt die de 4-0 op het scorebord zette. Met een goed schot liet hij de keeper kansloos.

Met een 4-0 voorsprong werd begonnen aan de tweede helft. Hertha was niet helemaal bij de les en liet zich overlopen door Wasmeer. In de 3e minuut was het dan ook Wasmeer die de 4-1 maakte. Hertha speelde te nonchalant in deze begin fase. Wellicht kwam het door de wissels waardoor een paar spelers nog een beetje zoekende waren naar hun positie. Geleidelijk trok Hertha de wedstrijd weer naar zich toe en werden de aanvallen weer gevaarlijker. In de 15de minuut van de tweede helft was het Calvin die zijn tweede aan liet tekenen, 5-1. De wedstrijd was nu definitief gespeeld. Hertha bleef de aanval zoeken en door het vroege storen werd dit in de 16de minuut beloond. Hiervoor was wel een speler van Wasmeer nodig, die werkte d bal achter zijn eigen doelman.

Kort daarna blies de scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot voor het einde van de wedstrijd. Een 6-1 eindstand en ongeslagen in de bekercompetitie. Een prima prestatie voor deze jonge groep F2 spelers.

Volgende week geen wedstrijd, dan komt er hoog bezoek in de kantine in de persoon van Sinterklaas. De week daarop, dan is het 7 december speelt Hertha F2 wederom thuis, om 09:00 uur tegen Desto dat slechts één plaats onder hen staan. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Afgelopen zaterdag stond er weer een wedstrijd voor het door Geox schoenen en Kooyman autobedrijf gesponsorde Hertha F2 team op de rol. Dit maal een wedstrijd in de bekercompetitie. De poule bestaat uit 4 teams, waaronder Loosdrecht, Victoria en Wasmeer. Laatstgenoemde stond met 2 gespeelde wedstrijden en 3 punten op … Lees meer »