Drukke veldrit bij UWTC in Uithoorn

Geplaatst op: 25 november 2013

Met 141 starts was de wedstrijd om de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) in Uithoorn druk bezocht en was de organisatie blij dat de groepen gesplitst van start gingen. Het parcours was langer dan andere jaren omdat er tegengesteld werd gereden en een extra lus over het parcours werd gemaakt. Ivm uitbreiding van de atletiekbaan kon het verhoogde talud alleen nog aan de buitenzijde gebruikt worden. Om 10.15 uur gingen 26 jeugdrenners van start. Bij de jongste jeugd reed de sterke Maud Rijnbeek van DTS weer afgetekend naar de overwinning voor Mark Groeneveld (West Frisia) en Mees van Smoorenburg van UWTC. Zij waren de eerste rijders die op het nieuw gepimpte podium mochten plaatsnemen. BMX lid Sem Knook hield zich goed staande met een 6e plaats. Joyce de Rijk 9e en bxm-er Tom Steenbergen stopte na een ronde.
Bij de oudere jeugd konden de UWTC renners zich niet mengen in de strijd vooraan. Stijn Ruijter 8e, Ian van de Berg 12e en Jesse Versteeg 15e.

Om 11.00 uur ging een grote groep 40+ renners van start (57 renners). Ron Vroom (HRC Excelsior) reed ruim voorop maar toen hij in de gaten kreeg dat Harry Hanneuse (Eemland) serieus nabij kwam, plaatste Ron weer een versnelling erbij. Frank Nijssen (HSV de Kampioen) pakte de 3e podiumplaats. Frans van Heteren startte helemaal achteraan en voor hem was de wedstrijd duidelijk tekort. Na een enorme inhaalslag eindigde Frans op plaats 10. 16 Gerard Keijzer, 20 Sjon vd Berg , 22 Gerard de Veer, 30 Marcel Versteeg, 32 Rene Wiebes, 34 Wilfred Zijerveld, 36 Cock Fangmann, 37 Gijs Kostman, 38 Ben de Bruin, 41 Maarten de Jong, 45 Leen Blom, 46 John Zijerveld, DNF Peter Wiebes.

Bij de dames/nieuwelingen stonden er net zoveel dames als nieuwelingen aan start. Teun Mouris (de Amstel) reed sterk naar de overwinning. 10 Lorena Wiebes, 15 Menno van Capel, 17 Marit Plat en 19 Sven Nijhuis.

Ook bij de 40- een leuk en sterk startveld van 29 renners. Henk van Laar, eigenlijk 40+, was vergeten dat de starttijden waren gewijzigd en reed nu maar bij de 40- mee. Hij deed dat niet verkeerd totdat de moeren van zijn zadel waren los getrild en hij zonder zadel te rijden kwam…Dylan Groenewegen (de Amstel) reed weer ruim naar de winst voor Stefan Breemes (de Volharding) en de goed rijdende Joost Spring int Veld (UWTC). Overige uitslagen: 12 Dennis Moolhuijsen, 18 Bart de Veer, 19 Dirk van Eekelen, 27 Jaron Berends, 28 Lars Wiebes.
Alle vrijwilligers, jury, inschrijving, catering, parcoursbouwers worden enorm bedankt voor hun inzet, waardoor weer vele renners een mooie wedstrijd konden rijden. En Frans Wiegmans: de boeketten waren prachtig!
Clubcross
Wil je ook eens meedoen aan een veldrit? De komende weken is er iedere zondag nog een clubcross bij UWTC, voor zowel jeugd als volwassene. De start is om 10.30 uur. Meer info op www.uwtc.nl/wielren

Baanwielrennen

Ondertussen zijn er ook nog enkele renners actief op de baan. Tijdens de GP Jan Derksen in Amsterdam reed Jeroen van Goor naar de 5e plaats en Franklin Wessels naar plaats 7 in zijn eerste baanwedstrijd.

Met 141 starts was de wedstrijd om de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) in Uithoorn druk bezocht en was de organisatie blij dat de groepen gesplitst van start gingen. Het parcours was langer dan andere jaren omdat er tegengesteld werd gereden en een extra lus over het parcours werd gemaakt. Ivm … Lees meer »