Nipte winst HVM

Geplaatst op: 25 november 2013

Zondag sloot HVM de eerste helft van de hockeycompetitie af met een benauwde overwinning op Eemvallei. Tegen de Amersfoorters, die met afstand op de laatste plaats staan, werd het een moeizame 4-3 zege.

Halverwege de competitie bezetten de Mijdrechters door deze uitslag de derde plaats, achter Noordwijk en Maarssen. Juist tegen deze teams leed HVM de enige twee nederlagen. Daartegenover staan acht overwinningen en één gelijkspel. Als debutant in de derde klasse zette het team dus een klinkend resultaat neer!

Zondag in Amersfoort begon de wedstrijd met drie strafcorners op rij voor de thuisploeg. De eerste twee leverden een nieuwe strafcorner op, de derde maakte keeper Stienstra onschadelijk. Al meteen werd het duidelijk dat het verschil van twintig punten op de ranglijst hier niet uit de verf zou komen, de thuisploeg kon goed partij geven aan de Mijdrechters. Toch scoorde HVM als eerste, Daniel de Graaf speelde de keeper uit en Arjan Blommaert tikte de 0-1 binnen. Vanaf dat moment werd HVM sterker en kreeg kansen. Topscorer Tom Gunther verdubbelde na een fraaie actie de voorsprong. Beide teams kwamen in de eerste helft vijf minuten met tien man te spelen, HVM door een gele kaart voor Jonas van der Zande, na een overtreding op een tegenstander. Gescoord werd er niet, dus de rust kwam met een 2-0 voorsprong voor de bezoekers.

Na rust maakten de Mijdrechters zich op om het karwei af te maken, maar dat pakte anders uit. Al in de eerste minuut moest doelman Stienstra ver zijn doel uit om een tegengoal te voorkomen. In de 6e minuut kwam Eemvallei terug in de wedstrijd door een doelpunt uit een strafcorner. Na een kwartier kreeg Casper Wilmink geel, zijn derde van het seizoen, waardoor hij de volgende wedstrijd is geschorst. Eemvallei benutte het overtal en maakte gelijk, 2-2.

Lang kon de thuisclub daar niet van genieten, Tom Gunther soleerde vier minuten later naar de 3-2 voorsprong. Kort daarna was het bijna 4-2, maar de bal ging voorlangs. Eemvallei bleef geloven in een beter resultaat en knokte zich weer langszij , tien minuten voor het einde. In dezelfde minuut leek Gunther te scoren uit een strafcorner, maar na protest van Eemvallei keurden de scheidsrechters het doelpunt af, de bal zou niet buiten de cirkel zijn geweest. Dit motiveerde de thuisploeg nog extra, en ook het Amersfoortse publiek bleef erin geloven. De Mijdrechtse verdediging kreeg het moeilijk. Drie minuten voor tijd kreeg Maarten Post de derde Mijdrechtse gele kaart kreeg gepresenteerd, voor een te hoog geheven stick. De Amersfoortse hoop leefde nog meer op, maar werd de bodem ingeslagen door Midas van der Zande, die vanaf de middellijn op rechts enkele tegenstanders passeerde en met een harde boogbal de keeper kansloos liet: 3-4.
Zo haalde HVM zonder goed te spelen toch de drie punten binnen.

Zondag sloot HVM de eerste helft van de hockeycompetitie af met een benauwde overwinning op Eemvallei. Tegen de Amersfoorters, die met afstand op de laatste plaats staan, werd het een moeizame 4-3 zege. Halverwege de competitie bezetten de Mijdrechters door deze uitslag de derde plaats, achter Noordwijk en Maarssen. Juist … Lees meer »