Atlantis A1 met trainers/coaches Arie Zaal en Marijke Pauw

Mooie overwinning Atlantis A1

Geplaatst op: 2 december 2013

Na drie nederlagen op rij kwam afgelopen zaterdag dan eindelijk de kentering, het bezoekende Leidse KZ De Danaiden A1 werd via een 7-6 ruststand uiteindelijk verslagen met 12-9. Voor Atlantis was KZ De Danaiden (een fusie tussen KZ Leiden en De Danaiden) een onbekende tegenstander. De Leidenaren stonden na drie wedstrijden op de vierde plek en Atlantis A1 was nog puntloos. Met een wijziging in de basisopstelling, Jesper Zaal verving de geblesseerde Jonathan van der Horst, begon Atlantis A1/Roebeson taxaties vol goede moed aan de wedstrijd. Heleen Haspels opende de score voor de thuisploeg, maar de Leidenaren scoorden lekker mee en tilden de stand naar 1-2. De gelijkmaker kwam van Britt Vermolen. Na de 2-3 schoot Lars Kuijlenburg de 3-3 door het mandje. Een slordige fase van Atlantis werd afgestraft door de bezoekers: 3-5. Het verschil bleef twee punten in het nadeel van de Mijdrechtse ploeg, maar de veerkracht van dit jonge team is enorm. De achterstand werd nog voor rust omgebogen naar een minieme voorsprong van 7-6. De doelpunten kwamen van Britt (strafworp), Rosalie Schouten (doorloopbal) en Lars (kansje bij de korf).

De ingezette weg aan het eind van de eerste helft moest het team zelfvertrouwen geven en meenemen in de tweede helft. Lars benutte een strafworp en bracht het verschil naar twee punten: 8-6. Zelfs na de 8-7 bleef Atlantis de betere ploeg. Britt scoorde de 9-7. De Leidse ploeg zocht een excuus in het mekkeren op de arbitrage. Atlantis liet zich niet van de wijs brengen en bleef geduldig spelen. Zelfs na de aansluitingstreffer 9-8 raakte de ploeg niet in paniek. Via Lars, die een kansje bij de korf benutte, en een strafworp van Britt was de wedstrijd gespeeld. Na de 11-9 bracht Mathijs Blokland middels een schitterende doorloopbal met een hand de eindstand op 12-9. Een mooie opsteker voor de rest van het zaalseizoen. Zaterdag gaat de ploeg naar Den Haag waar HKV/Ons Eibernest de tegenstander zal zijn.

Na drie nederlagen op rij kwam afgelopen zaterdag dan eindelijk de kentering, het bezoekende Leidse KZ De Danaiden A1 werd via een 7-6 ruststand uiteindelijk verslagen met 12-9. Voor Atlantis was KZ De Danaiden (een fusie tussen KZ Leiden en De Danaiden) een onbekende tegenstander. De Leidenaren stonden na drie … Lees meer »