Eemdijk en CSW delen de punten

Geplaatst op: 2 december 2013

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was al snel voor Eemdijk. Na een voorzet vanaf rechts werd de bal gelukkig voor CSW naast het doel gekopt. Na een minuut of tien spelen werd Elias Mselmi binnen de zestien gevloerd en kreeg CSW een strafschop. Deze werd op overtuigende wijze ingeschoten door Sven van Vuuren. Het fysiek sterke Eemdijk ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en probeerde veelal met lange ballen hun sterke spitsen te bereiken. Dreigend werd het wel maar echt grote kansen bleven uit. Bijna vergrootte CSW de voorsprong toen een mislukte voorzet van Clayton Karsari op de lat belandde en de terugspringende bal net niet kon worden ingekopt de Wesley Suister. Halverwege de eerste helft kwam Eemdijk heel gelukkig op 1-1 toen een schot van richting werd veranderd en per ongeluk bij iemand op het hoofd belandde waardoor Jordy Wens op het verkeerde been stond. Niet veel later kwam CSW op gelukkige wijze aan een voorsprong. Na een terugspeelbal knalde de keeper op de doorgelopen Suister waarna de bal zomaar in het doel rolde.

Na rust veelal eenrichtingsverkeer richting het doel van doelman Wens. Met hoge ballen bestookte Eemdijk de verdediging van CSW maar door perfect verdedigen aan de kant van CSW leverde dit nauwelijks kansen op. CSW was niet in staat om bij balbezit de juiste opening te vinden terwijl er achterin bij Eemdijk toch wel heel veel ruimte ontstond. Het leek erop dat CSW eindelijk weer eens een driepunter ging pakken maar vijf minuten voor tijd ging het mis. Een perfecte sliding op de bal van Kastoredjo binnen de zestien werd door de scheidrechter beoordeeld als overtreding dus ging de bal op de stip. Ook deze strafschop werd beheerst binnengeschoten. Vlak voor tijd kreeg CSW nog een vrije trap te nemen vanaf de zijkant. De bal werd direct op doel geschoten door van Vuuren, de keeper liet de bal vervolgens los waarna Mike Cornelissen prima inschoot uit de draai maar zijn schot eindigde op de voet van de doelman en zodoende stapten beide ploegen met een puntendeling van het veld.

De voor CSW altijd lastige uitwedstrijd tegen Eemdijk is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. CSW hield er een beetje een wrange nasmaak aan over aangezien de gelijkmaker vijf minuten voor tijd viel uit een onterecht gegeven strafschop. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was al snel voor Eemdijk. Na een … Lees meer »