Uitstekende week voor KDO 2 levert zes punten en aansluiting met staartploegen op

Geplaatst op: 2 december 2013

Nadat het tweede afgelopen dinsdag de cruciale inhaalwedstrijd tegen concurrent PVCV 3 met 3-1 wist te winnen (doelpunten Rob Rewijk, Michael Meijer en Patrick Schijff), speelde het tweede afgelopen zondag thuis tegen Hercules 4. De ploeg uit Utrecht stond op voorhand van de wedstrijd onderin de middenmoot. Om verdere aansluiting te krijgen met de overige staartploegen, was winst tegen Hercules meer dan welkom voor de ploeg van Richard van Dijk.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af. Tot groot genoegen van de thuisploeg was het Elton Shehu die KDO toch in de 25e minuut op 1-0 wist te brengen. Na mistasten van de Utrechtse doelman, was het Elton die vanaf twintig meter in leeg doel eenvoudig binnen kon schieten. Deze voorsprong gaf de Kwakelaars een boost, want tien minuten later was het Patrick Schijff die KDO op een 2-0 voorsprong bracht. Na prima voorbereidend werk van Elton Shehu, kon Patrick van dichtbij de bal in de rechterhoek schieten. Vlak voor rust was het Patrick van de Nesse die de Utrechters de genadeklap leek toe te bedelen. Opnieuw op aangeven van Elton Shehu, wist van de Nesse vanaf de linkerkant hard de 3-0 te maken.

Na rust werd het tweede direct met de neus op de feiten gedrukt, want na tien minuten spelen was de stand 3-2. Gelukkig kon KDO blijven profiteren van de matige Utrechtse verdediging, want in de 60e minuut kon Jelle de Jong in de rebound van dichtbij de 4-2 binnentikken. De Utrechters gaven zich niet zomaar verloren, want in de 70e minuut kwam Hercules op 4-3, waardoor het tot het einde spannend bleef aan de Vuurlijn. Uiteindelijk besliste invaller Jean-Paul Verbruggen in de 85e minuut de wedstrijd. In de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Jean-Paul die met een fantastische lob over de keeper heen de 5-3 binnenschoot. Een grote opluchting was van de Kwakelse gezichten af te lezen, want door dit doelpunt kon het tweede opnieuw drie punten bijschrijven aan haar totaal.

Doordat KDO 2 nu drie wedstrijden op rij heeft gewonnen, staat de ploeg van Richard van Dijk op een negende plaats op de ranglijst. Aankomende zondag speelt het tweede om 11:30 uur uit tegen nummer tien NFC/Brommer 2. Mocht erin Amstelveen ook gewonnen gaan worden, dan kan KDO 2 alsnog terugkijken op een redelijke eerste seizoenshelft ondanks een zeer matig begin van de competitie.

Nadat het tweede afgelopen dinsdag de cruciale inhaalwedstrijd tegen concurrent PVCV 3 met 3-1 wist te winnen (doelpunten Rob Rewijk, Michael Meijer en Patrick Schijff), speelde het tweede afgelopen zondag thuis tegen Hercules 4. De ploeg uit Utrecht stond op voorhand van de wedstrijd onderin de middenmoot. Om verdere aansluiting … Lees meer »