Lesje effectief hockey voor HVM

Geplaatst op: 2 december 2013

De eerste tien minuten van de wedstrijd onderstreepten dit vermoeden: Catwijck zette Mijdrecht direct onder druk en al na een minuut kreeg HVM een strafcorner tegen. Deze werd echter goed verdedigd. De Mijdrechtse heren werden voortdurend teruggedrukt op eigen helft en kwamen zelf nauwelijks aan hockeyen toe. Catwijck zag bij een van de talrijke aanvallen kans te scoren en zo stond Mijdrecht met 1-0 achter.
Het Catwijckse beleg duurde alles bij elkaar zo’n twintig minuten, daarna groeide HVM langzaam maar zeker in de wedstrijd. Catwijck moest steeds vaker het gebied rond de eigen cirkel verdedigen, HVM kreeg nu duidelijk de overhand. Een doelpunt hing in de lucht en dat kwam er ook: Tom Gunther scoorde de gelijkmaker, ware het niet dat een van de arbiters voor een overtreding van Catwijck floot, waardoor de treffer werd omgezet in een strafcorner voor Mijdrecht. Deze werd niet benut.
Toch zagen de mannen van HVM kans om kort voor rust de gelijkmaker binnen te tikken. Het was Midas van der Zande die de 1-1 maakte en met die stand werd de rust bereikt.

Na de rust probeerde Catwijck weer even aan te zetten, hetgeen direct een strafcorner opleverde, maar hier werd niet uit gescoord. Hierna nam HVM het heft weer in handen en dicteerde het spel. De goede afsluiting van de eerste helft werd doorgezet en de ene Mijdrechtse aanval na de andere golfde op de Catwijckse cirkel af. Mijdrecht zag echter ondanks het overwicht geen kans te scoren. Het bleef dus oppassen met die gelijke stand. Catwijck had een vlijmscherpe counter in huis, hetgeen na een kwartier met een Catwijckse treffer werd onderstreept. HVM stond tegen de verhouding in 1-2 achter. Tot overmaat van ramp kreeg een speler van HVM ook nog geel, waardoor er een man minder in het veld stond. HVM liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en met z’n tienen werd door Daniel de Graaf de 2-2 gescoord. Eens te meer liet HVM zien vandaag een degelijke partij te spelen.
Na de treffer van De Graaf speelde Mijdrecht geconcentreerd en goed door. De Mijdrechtenaren hadden de wedstrijd goed in de hand. Het scoren van een derde doelpunt bleek echter een moeilijke opgave. De kansen waren er, maar deze verzilveren mocht niet meer lukken.

Dat de Catwijckse counter zeer gevaarlijk was had HVM al ondervonden, maar helaas voor de mannen uit Mijdrecht sloegen de Catwijckers met dit wapen tegen het einde van de wedstrijd maar liefst driemaal toe. De wedstrijd eindigde dus met een 2-5 nederlaag voor HVM.
De heren van HVM kregen aldus een lesje in effectiviteit. Ondanks het goede spel, met name in de tweede helft, keerde HVM met 0 punten huiswaarts.

Ondanks de nederlaag in en tegen Catwijck is er echter alle reden om met een tevreden gevoel terug te kijken op de eerste seizoenshelft. HVM heeft in 12 wedstrijden 25 punten verzameld en staat daarmee op de derde plaats. Als je daarbij bedenkt dat HVM dit jaar nieuw is in de derde klasse, dan kun je gerust spreken van een geslaagd eerste deel van de competitie!
Nu mogen de mannen van HVM genieten van een welverdiende winterstop. Wij wensen HVM H1 veel succes toe in het tweede deel van de competitie en natuurlijk in de zaalhockeycompetitie. Een deel van het team van Heren 1 geeft ook daarin acte de presence…..

Zondag 1 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma voor de heren van Hockeyvereniging Mijdrecht. Er werd uitgespeeld tegen het team van Catwijck. Na de benauwde zege van de vorige week tegen Eemvallei zou het wel eens een lastig karwei kunnen worden….. De eerste tien minuten … Lees meer »