Eerste winst voor Veenland volleybal dames

Geplaatst op: 3 december 2013

Na een nipt verloren wedstrijd tegen Atalante, hebben de Veenland dames hun eerste zege van dit seizoen binnen. De uitwedstrijd in Haarlem tegen Spaarnestad 13 werd gewonnen met 2 – 3.
Spaarnestad staat 1 plaats boven Veenland in de ranglijst.
De Wilnisse coach Nico de Jong kon in deze wedstrijd weer zijn vaste spelverdeelsters Ans Vianen opstellen, die hersteld is van haar enkelblessure.

In de 1e set liep de stand aanvankelijk gelijk op, maar na een time-out van Spaarnestad bij 12-13 liep Veenland toch verder uit. De set werd met 15 - 25 ruim gewonnen.
De 2e set kwam Willeke Elenbaas in de ploeg voor Mariëlle Bartman. De pass lag minder goed dan in deze set en er werd rommelig gespeeld. Time-outs bij 15 - 11 en 20 - 15 op aanvraag van Veenland, konden niet voorkomen dat Spaarnestad de set naar zich toetrok met 25 – 16.
Simone de Jong kreeg even rust en Mariëlle Bartman kwam terug in het veld.
Veenland nam van meet af aan een voorsprong, maar makkelijk ging het niet. Er waren lange rally’s en soms miraculeuze reddingen. De vechtlust werd beloond met een winst van 14 – 25.

In de 4e set kwam Simone de Jong weer in het veld en Simone van Bolhuis nam plaats op de bank. Net als in de 2e set, was het spel rommelig en de pass kwam weer minder goed bij de spelverdeelsters. Toch deed Veenland tot 16 - 16 niet onder voor het Haarlemse team. Nadat Spaarnestad met 2 punten uitliep en Veenland beide time-outs had gebruikt, wisselde coach De Jong spelverdeelster Nel Compier voor aanvalster Simone van Bolhuis. De extra aanvalskracht kwam door de mindere opvang niet uit de verf en de 4e set ging weer naar Spaarnestad met 25 - 21. Een vijfde beslissende set was nodig.

Met Helen van Rossum even op de reservebank, was het Spaarnestad die als eerst de 8 punten haalde en er werd gewisseld van veld. Veenland toonde zich veerkrachtig en de achterstand werd omgezet in een voorsprong. De time-out van Spaarnestad bij 8 – 10 bracht het Wilnisse team niet meer uit haar spel. Spelverdeelster Ans Vianen maakte de set uit met 11 - 15. Hierdoor had Veenland Co Peek, na een wedstrijd van 1 uur en 40 minuten, de eerste winst binnen met de eindstand 2 – 3.

Vrijdag 6 december om 20.30 uur, spelen de dames thuis in de Willisstee tegen Spaarnestad 14, de nummer 3 uit de competitie.

Na een nipt verloren wedstrijd tegen Atalante, hebben de Veenland dames hun eerste zege van dit seizoen binnen. De uitwedstrijd in Haarlem tegen Spaarnestad 13 werd gewonnen met 2 – 3.Spaarnestad staat 1 plaats boven Veenland in de ranglijst.De Wilnisse coach Nico de Jong kon in deze wedstrijd weer zijn … Lees meer »