Sander van Senten, maker van de 2-3

Hertha komt net te kort tegen concurrent DESTO 2-3

Geplaatst op: 9 december 2013

Zaterdag 7 december speelden de jongens van Hertha F2 een thuiswedstrijd tegen DESTO om plaats vijf. Aangezien Hertha verleden week "Sinterklaas vrij" was, en er door de concurrentie wel gewoon gevoetbald werd, was DESTO één plaats gestegen op de ranglijst. Zij stonden nu dus boven Hertha op de ranglijst. Bij winst zouden de jonge Herthanen van Maarten van Dam en Duncan van Senten weer de vijfde plaats in handen krijgen. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek wel gedurende de wedstrijd. Hertha kwam uiteindelijk net te kort om er een gelijkspel uit te halen.

Hertha zonder Sem van Til, begon wat aarzelend en afwachtend aan de wedstrijd. DESTO zat vanaf de aftrap er bovenop bij de Herthanen die even niet goed wisten wat ze met de situatie aan moesten. De eerste de beste uitbraak van DESTO was gelijk raak. Met een bekeken schot waren het de gasten die dan ook volledig terecht op voorsprong kwamen in de 2de minuut. Hertha moest het duidelijk over een andere boeg gooien. De combinaties aan Hertha kant kwamen maar moeizaam op gang, de spelers wisten elkaar onvoldoende te vinden. Bij een lange bal van achteruit was het plots Noa die één op één kwam te staan met de keeper. Normaal gesproken is dat een koud kunstje voor hem, maar deze pegel die van zijn voet vertrok werd toch onschadelijk gemaakt door de keeper. Met een mooie redding wist hij de bal weg te stompen. Als dan ook nog bij een volgende DESTO aanval de 0-2 wordt gemaakt, kon het wel eens een hele vervelende wedstrijd gaan worden. Wij maken de opgelegde kansen niet, de eerstvolgende aanval van de tegenpartij is wel raak. Toen het vlak voor tijd ook nog eens 0-3 werd voor de gasten uit Utrecht, en de scheids floot voor de rust was het aan de coaches tijd om de boel weer op de rails te krijgen.

Er werd gewezen op de ontbrekende vechtlust, de passing moest beter en het veld moest breder gehouden gaan worden. Hertha was zeker niet kansloos ondanks de 0-3 achterstand. Daar werd ook nog even op gewezen. De tweede helft ging van start, en Hertha was beduidend feller dan de eerste helft. Er kwamen kansen, maar ook DESTO bleef gevaarlijk. Mede door goed verdedigingswerk en goed keeperwerk van Ravi. Het was in de 7de minuut Rens van der Moolen die de vele F2 supporters deed juichen. Hij maakt de 1-3. Nu was de beer los. Hertha trok ten strijde maar was ongelukkig in de afwerking. Een schitterende aanval van Noa, Calvin en Sander werd niet helaas niet beloond. De eindpass kwam net niet aan waardoor er weer een kans gemist werd. In de 16de minuut was het toch raak voor Hertha. Sander van Senten ging over rechts er vandoor en wist de keeper in de kort hoek te verrassen met een harde schuiver. Eindelijk kon de blonde verdediger zijn handen in de lucht steken, zijn eerst doelpunt was een feit. Helaas bleef het hierbij en waren de resterende 4 minuten te weinig om er een gelijkspel van te maken. Door dit resultaat blijft Hertha F2 op een 6de plaats staan in de competitie maar met één wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week spelen de Herthanen een bekerwedstrijd, uit tegen Olympia'25 in Hilversum. De poulewedstrijden werden met speels gemak gewonnen, de wedstrijd tegen Olympia'25 zal van een ander kaliber zijn. Een mooie graadmeter om te kijken waar ze staan.

Zaterdag 7 december speelden de jongens van Hertha F2 een thuiswedstrijd tegen DESTO om plaats vijf. Aangezien Hertha verleden week "Sinterklaas vrij" was, en er door de concurrentie wel gewoon gevoetbald werd, was DESTO één plaats gestegen op de ranglijst. Zij stonden nu dus boven Hertha op de ranglijst. Bij … Lees meer »