Madjoe 1 maatje te klein voor De Vinken

Geplaatst op: 9 december 2013

Na vier gespeelde wedstrijden in het zaalseizoen nestelt De Vinken 1 zich in de middenmoot van de poule in de derde klasse. De voorgaande twee wedstrijden waren geen succes (nederlagen tegen KIOS en Ventura Sport). Afgelopen zaterdag wist het Vinkeveense vlaggenschip weer wel de wedstrijdpunten in eigen huis te houden door met 14-10 te winnen van Madjoe uit Rijnsburg

Invallers
De vaste dames in het aanvalsvak bij Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom waren verhinderd. Melanie Kroon (familieverplichtingen) en Annick Stokhof (vakantie Gambia) werden vervangen door de robuuste aanvoerster van De Vinken 2 Roosmarijn Mooij en veldspeelster van De Vinken 1 Eva Hemelaar. Het verdedigingsvak was compleet: Peter Koeleman, Gerwin Hazeleger, Masha Hoogeboom en Emese Kroon. De na dit seizoen vertrekkende coach Johan Kroon moest het helaas ook stellen zonder verzorger Ron van Vliet.

Na twee aanvallen met plaatsfouten, vond Rudy Oussoren de gele mand met één van zijn befaamde afstandstreffers. Madjoe trok in deze fase, waarin De Vinken vooral zoekend was naar goed aanvalsspel, de wedstrijd naar zich toe. Via diverse doelkansen verkreeg Madjoe een 1-3 voorsprong. Vanaf de elfde minuut keerde het tij voor De Vinken 1. Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom vonden beiden de mand bij een kansje achter de korf. Emese Kroon knalde van afstand de Vinkeveners terug op voorsprong: 4-3. Een salvo aan vrije ballen volgde, waarbij Peter Koeleman een score liet aantekenen. Rudy Oussoren herhaalde dit kunstje en schoot pardoes met veel precisie zonder vangpositie raak. Nadat Peter Koeleman nog eens teveel vrijheid kreeg van zijn tegenstander steeg de score naar 7-3. Madjoe liet tussen de scores door zien dat ze niet voor niks waren afgereisd. In het slotakkoord van de eerste helft kwam de ploeg uit Rijnsburg met een strafworp en een afstandsschot terug naar 7-6.

Te graag willen
Coach Johan Kroon maande zijn team om na de rust geduldiger en rustiger te spelen: "Als je drie doelpunten voorstaat dan gaan we te gehaast door voor een vierpunten voorsprong". Al snel na rust tilde Eva Hemelaar de ploeg naar een hoger niveau. Zij won meerdere malen een sprongduel tegenover een langere heer en versierde een strafworp. Haar speelmaatje Kelvin Hoogeboom profiteerde tweemaal van het sterke spel van Eva.

Zus Masha Hoogeboom vond eveneens de korf en gaf Madjoe het nakijken 10-6. Via twee schoten achter de korf wist Madjoe nog wel iets terug te komen in de wedstrijd 10-8.
Eva Hemelaar bekroonde haar invalbeurt met een bevrijdende afstandstreffer: 11-8. Natuurlijk kon ook vice-topscorer Gerwin Hazeleger niet ontbreken op het lijstje met scorende mensen. In de eerste helft liet hij een grote kans om een doorloopbal te verzilveren nog uit zijn handen glippen, een keurig afstandsschot betekende nu de 12-8. Aanvoerder Hoogeboom haalde zijn gram uit voorgaande wedstrijden en liet zijn vierde treffer optekenen: 13-8.
De wedstrijd was gespeeld. Het Abn-amroteam kreeg nog twee plaagstootjes van Madjoe te verwerken in de slotfase. Een zuiver afstandsschot van Masha Hoogeboom betekende het slotakkoord van een klinkende 14-10 overwinning voor het vlaggenschip.

Aanhaken of in middenmoot blijven
Na deze winstpartij stijgt De Vinken naar de derde plaats in poule 3E. GKV uit Den Haag is nog ongeslagen en wist alle vijf wedstrijden te winnen. De ploeg van oud-coach Fred Straatman Tiel '72 staat met twee punten meer boven De Vinken. De volgende wedstrijd wordt gespeeld in IJsselstein tegen nummer 4 Fortissimo. Fortissimo verloor afgelopen weekend van GKV met 16-10, maar heeft net als De Vinken zicht op de plekken bovenin. De wedstrijd wordt gespeeld om 20.30 uur in de avond.

Na vier gespeelde wedstrijden in het zaalseizoen nestelt De Vinken 1 zich in de middenmoot van de poule in de derde klasse. De voorgaande twee wedstrijden waren geen succes (nederlagen tegen KIOS en Ventura Sport). Afgelopen zaterdag wist het Vinkeveense vlaggenschip weer wel de wedstrijdpunten in eigen huis te houden … Lees meer »