Overtuigende 4-1 overwinning op Zuidoost United bezorgt KDO luxe positie in vierde klasse F

Geplaatst op: 9 december 2013

Na de dikverdiende 4-0 uitoverwinning van vorige week tegen Buitenveldert, stond voor de ploeg van trainer Raymond de Jong afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Zuidoost United op het programma. De Kwakelaars konden vanwege blessures vandaag niet beschikken over Timo Kas, Sven Vlasman en Rick Kruit. Daarentegen werden doelman Peter Onderwater en aanvoerder Michael Meijer dankzij veel passie en inzet fit verklaard voor de ontmoeting tegen de naaste concurrent Zuidoost United. Op voorhand van de wedstrijd hadden de Kwakelaars zes punten meer behaald dan de Amsterdammers die op de tweede plaats stonden.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar behoorlijk af. Beide elftallen waren zich bewust van het belang van deze wedstrijd en deden er daarom alles aan om niet snel op achterstand te komen. Tot groot genoegen van het massaal opgekomen thuispubliek wist Mathijs van Rijn KDO in de 22e minuut op voorsprong te brengen. Na een goeduitgevoerde Kwakelse aanval wist Mathijs de bal van dichtbij hoog in de linkerhoek te schieten, 1-0. Dankzij deze opsteker groeide het vertrouwen aan Kwakelse zijde en werd het positiespel alleen maar beter. Zuidoost United, leunend op het aanvallende individuele kwaliteiten voorin, bleek achterin kwetsbaar te zijn, waar KDO optimaal van kon profiteren. Na een half uur spelen was Jelle de Jong in de rebound zeer alert. De bal werd door Zuidoost United uit de zestien gewerkt, waardoor de bal voor de voeten van Jelle belandde, die niet aarzelde en op fantastische wijze onhoudbaar de 2-0 binnenschoot. Vlak voor rust vergrootte Joeri Stange de feestvreugde aan de Kwakelse zijde. Na een slimme steekbal van Bart van der Tol kon Joeri zichzelf een prachtig verjaardagscadeau schenken door één op één met de Amsterdamse doelman de 3-0 aan te tekenen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft verzuimde KDO al vroeg de 4-0 te maken, waardoor Zuidoost United bleef knokken voor haar laatste kans. In de 55e minuut wisten de Amsterdammers de 3-1 te maken, waardoor er nog niets beslist was in de kraker aan de Kwakelse Vuurlijn. Zuidoost United was in de tweede helft minimaal gelijkwaardig aan KDO, maar dankzij onder andere prima keeperswerk van Peter Onderwater liepen de Kwakelaars geen verdere schade op. In de 75e minuut leek Mathijs van Rijn aan alle onzekerheid een einde te maken, maar zijn doelpunt werd op onverklaarbare wijze afgekeurd door de scheidsrechter. De onderlinge spanningen liepen hierna verder op, maar uiteindelijk was het rechtsbuiten Menno Lingeman die KDO vlak voor tijd op 4-1 wist aan te tekenen.
Na uitstekend positiespel was het Menno die het eindstation na een zeer vloeiende combinatie en alleen voor de doelman koelbloedig de wedstrijd op slot gooide. Even later floot de scheidsrechter af, waardoor KDO nu negen punten voorsprong heeft op Zuidoost United. Met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan mogen de Kwakelaars zich in ieder geval ‘Herbstmeister’ noemen. Aankomende zondag speelt KDO 1 om 14:30 uur in Hoofddorp tegen middenmotor UNO.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Chiel Kok, Mitchell Smits, Jelle de Jong, Bart van der Tol, Sjors Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn (80e Elton Shehu) en Joeri Stange.

Na de dikverdiende 4-0 uitoverwinning van vorige week tegen Buitenveldert, stond voor de ploeg van trainer Raymond de Jong afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Zuidoost United op het programma. De Kwakelaars konden vanwege blessures vandaag niet beschikken over Timo Kas, Sven Vlasman en Rick Kruit. Daarentegen werden doelman Peter Onderwater … Lees meer »