De spelers van Atlantis 2 met trainer/coach Peter van der Wel

Atlantis 2 verliest in slotfase na spannende wedstrijd

Geplaatst op: 9 december 2013

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, een uitwedstrijd in het verre Giessen tegen ACKC 2. Een heel onbekende ploeg voor Atlantis, het enige wat bekend is, is dat ACKC alle wedstrijden gewonnen heeft en drie van de vier wedstrijden met ruime cijfers wist te winnen. Een ploeg die dus makkelijk weet te scoren. Atlantis stond met een punt onder ACKC en ging er alles aan doen om de punten mee naar Mijdrecht te nemen. Na 60 minuten vechtlust te hebben getoond zijn de punten helaas in Giessen gebleven. De eindstand was 15 – 12.

Atlantis moest het doen zonder Maarten Helsloot en de geblesseerde Kristian Geerdinck. Niels Reurings vulde deze plek op en maakte het team compleet. De scheidsrechter gaf het beginsignaal aan en de wedstrijd was begonnen. ACKC scoorde gelijk in hun eerste aanval en Atlantis gaf daar antwoord op door ook in hun eerste aanval te scoren. Vanaf dat moment beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Beide teams waren gewaagd aan elkaar en wilden allebei de twee punten hebben. Dit resulteerde in een gelijk opgaande stand. Atlantis kon een gat slaan van twee doelpunten. ACKC lieten zich niet uit het veld slaan en zorgde voor een 7 – 7 ruststand.

Na de peptalk van coach Peter van der Wel kon Atlantis scherp aan de tweede helft beginnen. Ook de nodige tips werden in de rust gegeven. De eerste helft was goed, maar dit moest doorgezet worden in de tweede helft om de punten mee naar huis te nemen. Een doelpunt bleef lang uit. Atlantis creëerde goede kansen, maar de bal wilde niet door het mandje vallen. De verdediging hield het goed dicht en maakte het lastig voor ACKC om goede aanvallen op te zetten. Het was toch ACKC die als eerste de korf wist te vinden na acht minuten in de tweede helft. Ondertussen kwam Jelmer Steen in het veld. De thuisspelende ploeg wist het gat met nog een doelpunt te vergroten. Atlantis knokte zich terug en wist de stand weer gelijk te trekken naar 11 -11 met nog negen minuten op de klok. De spanning steeg in de laatste minuten. ACKC trok uiteindelijk aan het langste eind en de scheidsrechter floot af met een stand van 15 – 12 op het scorebord.

Atlantis mag terugkijken op een goede wedstrijd. Het team heeft vechtlust en doorzettingsvermogen getoond. Volgende week 14 december speelt Atlantis 2 tegen Koveni 2 om 13.25 in sporthal ’t Veerhuis in Nieuwegein. Supporters zijn van harte welkom om het team naar de overwinning te helpen, want beide ploegen hebben evenveel punten. Het team bedankt Niels Reurings en Jelmer Steen voor hun invalbeurt en Kim Stolk die als reserve was meegereisd naar Giessen.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, een uitwedstrijd in het verre Giessen tegen ACKC 2. Een heel onbekende ploeg voor Atlantis, het enige wat bekend is, is dat ACKC alle wedstrijden gewonnen heeft en drie van de vier wedstrijden met ruime cijfers wist te winnen. Een ploeg die … Lees meer »