Atalante dames 1 verliest vijfde wedstrijd op rij

Geplaatst op: 9 december 2013

Oorzaak van de verliespartijen moet men vooral zoeken in de nieuwe samenstelling van het team. Helaas is er door verschillende redenen bijna nooit twee wedstrijden achtereen in dezelfde opstelling gespeeld. Tel daarbij het vervelende wedstrijdschema (na elke wedstrijd een week rust) en het is logisch dat het team nog onvoldoende op elkaar ingespeeld is. Door naar de wedstrijd van vrijdag.

Met een volle bank (drie speelsters; twee van D2 en één van D1) en zes speelsters in het veld werd de eerste set zeer gretig gestart. De passing was goed en de aanval werd netjes binnen de lijnen geslagen. Een kleine voorsprong werd gepakt, maar uiteraard gaf tegenstander VONO zich niet zomaar gewonnen. Hun lange en goede middenaanvalster kwam aan het net en scoorde veelvuldig. Er brak paniek uit bij Atalante en de foutenlast nam toe. Een drietal wissels en een foutieve opstelling waren nodig om deze set binnen te halen. Met 26-24 won Atalante met de hakken over de sloot.

De tweede set werd in dezelfde beginopstelling gestart. Helaas werd het nerveuze spel voortgezet en liep Atalante de gehele set een beetje achter de feiten aan. VONO speelde niet het allermooiste volleybal en Atalante ging mee in dit spel. Een spel dat (gelukkig) onvoldoende beheerst wordt. Het vernieuwde team vindt het lastig zelf het spel te moeten maken en dat werd ook deze set weer duidelijk. Fouten stapelden zich op en ditmaal konden de wisselspeelsters niet voorkomen dat de setwinst naar Amsterdamse zijde ging (23-25).

De derde set oogde Atalante uit het veld geslagen; er stonden zes individuen in het veld, die er maar niet toe kwamen om gezamenlijk een vuist te maken. De onervarenheid als team was duidelijk zichtbaar. Er werd niet op elkaar vertrouwd en dit resulteerde in misverstanden en nog meer teleurgestelde gezichten. Het team bleef wel hard werken, maar was niet bij machte het tij te keren. Met 18-25 ging ook de derde set naar VONO.

De vierde set maande coach Nancy Lijten het team eens goed naar de tegenstander te kijken. Het mocht toch niet gebeuren dat er zomaar met 1-3 verloren ging worden. Of dit voldoende hielp, is natuurlijk niet te bewijzen, maar er werd wel strijdlustig gestart. Met dames 2 voor extra support aan de kant en met een hoge servicedruk liep Atalante binnen no-time uit naar een dikke voorsprong. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven; met 25-8 ging de vierde set naar Atalante.

Op naar de vijfde set. Uiteraard was de opdracht om het goede spel en de hoge druk uit de vierde set door te zetten, maar helaas namen zenuwen de overhand. Er zou immers toch niet weer met 2-3 verloren worden… Dit had geen goede uitwerking en ondanks alle aanmoedigingen werd er met een achterstand van kant gewisseld. Atalante kwam terug in de set tot 15-15, maar helaas leidde een foute service en pass tot een nipt verlies van 15-17.

Het team, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, mag eindelijk twee vrijdagen achter elkaar spelen en treedt volgende week in Weesp om 21:30 uur aan tegen koploper Oberon. Misschien dat het team door onbevangen te spelen voor een leuk resultaat kan zorgen!

Vinkeveen – Het eerste damesteam van V.V. Atalante mocht afgelopen vrijdag aantreden tegen directe concurrent VONO uit Amsterdam. Net als de voorgaande vier wedstrijden werd deze wedstrijd ook weer nipt met 2-3 verloren. Het team blijft, omdat het wel steeds minimaal twee punten haalt, stabiel op de zesde plaats staan. … Lees meer »