VZOD-speler Nils van Os zeer belangrijk in hectische slotfase

VZOD haalt winst binnen na bizarre slotfase tegen Ten Donck

Geplaatst op: 10 december 2013

Dit weekend stond weer een belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg uit Kudelstaart moest winnen om zich staande te houden in de middenmoot. Ten Donck uit Ridderkerk, momenteel hekkensluiter van de competitie, was dit keer de tegenstander. Desalniettemin is onderschatten nooit een goede zaak, en ook dit zou weer een zware wedstrijd worden.

Voordat de scheidsrechter floot, werden eerst nog de Pupillen van de Week aangekondigd. Vandaag waren het Laura Amelsbeek en Isabelle Ruessink die mee mochten oplopen tijdens de presentatie. De wedstrijd zelf kwam wat moeizaam op gang voor VZOD. Na een minuut scoorde de tegenstander de 0-1. Een tegenreactie kwam al snel, en Josine Verburg mocht tekenen voor de 1-1 met een mooi afstandsschot. De eerste helft ging dan ook erg gelijk op. Ten Donck kwam iedere keer op een voorsprong, waarna VZOD de stand vaak weer gelijk kon trekken. Aan het einde van de eerst helft was het echter andersom, waarna VZOD met een 8-7 ruststand de kleedkamers in ging. De doelpuntenmakers waren: Josine Verburg (4x), Donja Passies (3x) en Eric Spaargaren.

In de tweede helft leek VZOD uit te lopen op een flinke voorsprong. Bal na bal vloog door het mandje, en al snel stond het 12-8 in het voordeel van onze korfballers. Ten Donck zette vervolgens een extra stapje bij, waardoor de ploeg uit Ridderkerk op gelijke hoogte kwam. Zo kwamen ze zelfs op een 12-13 voorsprong. Met nog een minuut te spelen stond het 13-14, en het team van Frits Visser leek af te stevenen op meerdere verliespunten. Toch was het VZOD die het aan langste eind trok. Dankzij een schot en een doorloopbal van Nils van Os en Josine Verburg, kon VZOD nog maar net de winst binnenslepen. Eindstand: 15-14 in het voordeel van de thuisclub. De doelpuntenmakers in de tweede helft waren: Barry van Limpt, Josine Verburg (2x), Nils van Os (3x) en Dineke Westerhof. Volgende week speelt VZOD uit tegen Conventus, een ploeg die eveneens in de middenmoot staat.

Dit weekend stond weer een belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg uit Kudelstaart moest winnen om zich staande te houden in de middenmoot. Ten Donck uit Ridderkerk, momenteel hekkensluiter van de competitie, was dit keer de tegenstander. Desalniettemin is onderschatten nooit een goede zaak, en ook dit zou weer … Lees meer »