Hertha F2 strijdend ten onder tegen Olympia'25

Geplaatst op: 16 december 2013

Zaterdag 14 december speelde de mannen van Hertha F2 hun laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2013. Aangezien ze in hun bekercompetitie alle poule wedstrijden winnend wisten af te sluiten kreeg dat vandaag een vervolg in Hilversum. Daar wachtte de F2 van Olympia' 25. Vooraf was er nog enige commotie over de plaats van vertrek. Hertha's sportpark is al jaren genaamd "de Molmhoek" . Een van de ouders dacht even dat ze in Mijdrecht moesten verzamelen. Deze ouder is ras Vinkeveense, vandaar even de hilariteit. Terug naar de wedstrijd. De wedstrijd werd op echt gras gespeeld en het veld had duidelijk te lijden gehad onder de weersomstandigheden van de laatste weken. Hier hadden beide ploegen last van, dus dat mocht geen excuus zijn. De coaching lag vandaag in de handen van Duncan, die een andere assistent in de persoon van Kevin Overzee mee had genomen. Kevin is coördinerend trainer van de E selectie, een mooie gelegenheid voor hem om de F spelers aan het werk te zien. In de warming up raakte Levi dusdanig geblesseerd dat hij de hele wedstrijd niet meer kon spelen, op het laatste moment moest er dus even geschoven worden met de opstelling. Hertha had een extra speler meegenomen in de persoon van Alfie Irving. Alfie speelde een prima partij, echter kon hij het verschil ook niet maken.

Olympia en Hertha begonnen aan het duel en beide partijen bleken aan elkaar gewaagd. Olympia kreeg een ligt overwicht maar dat had meer met foutjes aan Hertha kant te maken. Beide ploegen creëerde kansen voor elkaars doel, maar Olympia was daar duidelijk gevaarlijker in dan Hertha. Echter beide ploegen konden geen echte kansen benutten waardoor de rust aanbrak met een 0-0 tussenstand.

In de rust werden de mannen aangespoord om het veld breed te maken, en beter over te spelen. De vrije mensen werden nu niet bereikt. Ook lag er een zee van ruimte tussen de aanvallers en de verdediging. Deze ruimte moest beter benut worden. Ravi ontdeed zich van zijn keepers outfit en hees zich in een spelerstenue, en Noa Gosselaar nam de plaats in het doel. In de 3de minuut van de tweede helft was het raak, de jonge Herthanen konden juichen. Na een pass van achteruit stoomde Luc op linksvoor door en wist de keeper met een bal in het dak van het doel te verschalken. De 0-1 was een feit. Nadat Alfie Irving 3 minuten later hetzelfde deed, wederom een hoge bal waarbij de keeper kansloos was, was het 0-2. Een makkelijke ochtend leek zich af te tekenen. Het verzet van Olympia was nog niet gebroken, de 0-3 zou het verzet definitief breken. Waar Hertha op zoek ging naar de derde treffer, was het Olympia wat iets terug deed. Zij maakte 4 minuten na de 0-2 de 1-2. De jonge Herthanen waren hierdoor toch wel van slag, want amper twee minuten na de aansluitingstreffer van Olympia maakte zij alweer de 2-2. Hertha kwam deze klap niet meer te boven, het werd nog 3-2 en 4-2 en dat was ook de einduitslag. Het beste was er af bij de jonge Herthanen. Dit betekende ook het einde van het bekeravontuur van de F2 mannen. Een toernooi waar ze goed gepresteerd hebben, ze kunnen en mogen trots zijn op zichzelf. Er wordt nog één keer getraind, en daarna hebben ze een paar weken vakantie waarin de batterij opgeladen kan worden voor de tweede seizoenshelft.

Namens alle spelers, trainers en coaches wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en n fantastisch 2014!

Zaterdag 14 december speelde de mannen van Hertha F2 hun laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2013. Aangezien ze in hun bekercompetitie alle poule wedstrijden winnend wisten af te sluiten kreeg dat vandaag een vervolg in Hilversum. Daar wachtte de F2 van Olympia' 25. Vooraf was er nog enige commotie over … Lees meer »