Verdiende overwinning voor De Vinken 1

Geplaatst op: 16 december 2013

De Vinken 1 speelde afgelopen zaterdag in IJsselstein tegen Fortissimo 1. Na een trefzekere beginfase van Fortissimo kwam De Vinken aan het eind van de eerste helft langszij. Deze voorsprong werd uitgebouwd, maar halverwege de twee helft werd de marge meerdere keren verkleind tot één score. De Vinkeveense korfballers hielden het hoofd koel en wisten in de slotfase de overwinning veilig te stellen met een eindstand van 15-19.

Even schrikken
Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien beide teams derde staan op de ranglijst. Vanaf vandaag startte Eva Hemelaar weer als vaste kracht in de basisacht, aangezien Masha Hoogeboom heeft aangegeven tijdelijk te stoppen met korfballen. Aanvallend begonnen aanvoerder Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Annick Stokhof en Melanie Kroon. Verdedigend traden Peter Koeleman, Gerwin Hazeleger, Emese Kroon en Eva Hemelaar aan.
In de eerste vijf minuten bleken de IJsselsteiners messcherp in de afronding en kwamen zo op 4-0 voorsprong. Hierna leverden de snelle acties van Melanie en Annick twee scores op en ook Peter Koeleman bleek loepzuiver te zijn in de afronding achter de paal. Vervelend was het uitvallen van een Fortissimo heer die na een vangduel luid naar zijn achillespees greep en hinkend het speelveld verliet. Hierna bleef De Vinken geduldig korfballen en met treffers van Peter en Eva werd de ruststand bepaald op 5-7.

Beheerst
In de tweede helft bleef De Vinken verdedigend veel druk geven en in de paalzone onderschepten Gerwin en Kelvin veel ballen. Opnieuw wist Kelvin een strafworp te verzilveren, na een slim balletje van Melanie die op snelheid was doorgebroken. Met een wegtrekbal van Kelvin achter de paal en een doorloopbal van Emese kwam De Vinken op een comfortabele 5-10 voorsprong. Fortissimo gaf zich echter niet gewonnen en de dames van Fortissimo kwamen tweemaal tot score. Het verschil van vier bleef door schoten van Emese en Rudy.
Met drie scores in drie minuten kregen Fortissimo en het thuispubliek weer volop hoop. Gelukkig wist Emese met een doorloopbal en even later ook Annick het verschil op twee te brengen. Toch bleven de IJsselsteiners opnieuw terugkomen tot één verschil. Na een schot van Rudy werd Masha ingebracht en waren de laatste tien minuten voor de Vinkeveners. Eva rondden haar schot en doorloopbal subliem af en even later trok Kelvin twee tegenstander met zich mee en zette Rudy vrij voor een kansje. Met een laatste tegentreffer was de eindstand van 15-19 genoeg om een plaatsje hoger op de ranglijst te klimmen.

Aanstaande zaterdag 21 december treft De Vinken 1 de ongeslagen koploper GVK 1 uit Den Haag.
De wedstrijd zal om 16.30 uur aanvangen in De Boei.

De Vinken 1 speelde afgelopen zaterdag in IJsselstein tegen Fortissimo 1. Na een trefzekere beginfase van Fortissimo kwam De Vinken aan het eind van de eerste helft langszij. Deze voorsprong werd uitgebouwd, maar halverwege de twee helft werd de marge meerdere keren verkleind tot één score. De Vinkeveense korfballers hielden … Lees meer »