CSW boekt zege in slotfase

Geplaatst op: 16 december 2013

In de beginfase waren de beste kansen voor CSW dat gretig aan de wedstrijd begon. Sander Kunkeler zette Jay Klaas Wijngaarden alleen voor de keeper maar zijn schot werd prima gekeerd door de doelman van Zuidvogels. Even later een prima voorzet van Wijngaarden op Elroy Baas die zijn schot voorlangs zag gaan. Ook bij een volgende mogelijkheid kon Baas de bal niet vol raken om doeltreffend uit te halen. Achterin had CSW de boel prima op orde maar bleef het oppassen voor de behendige en beweeglijke aanvallers van Zuidvogels. Het was daarom ook extra zuur dat Zuidvogels op voorsprong kwam uit een dood spelmoment. Een lage corner kon zomaar vrij worden binnengeschoten door een speler van Zuidvogels. CSW raakte niet van slag, bleef leuk meevoetballen maar de echte scoringskansen bleven uit. Het kreeg nog een domper te verwerken toen Zuidvogels op 2-0 kwam toen de bal in de benedenhoek werd geschoten na een prima combinatie. Voor rust kwam CSW bijna nog twee keer op een nog grotere achterstand. Eerst bracht de paal redding en bij een tweede mogelijkheid toonde Jordy Wens zijn klasse.

Na rust gooide CSW alle schroom van zich af en ging vrijuit voetballen en daardoor kreeg het publiek een zeer vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. Zuidvogels ging op jacht naar de 3-0 maar was wat slordig bij de laatste bal. Wel kreeg het een gigantische mogelijkheid op 3-0 toen het een terechte strafschop kreeg toegewezen maar de ingeschoten bal werd prima gestopt door Jordy Wens en zodoende hield hij hiermee zijn ploeg in de wedstrijd. De wedstrijd kantelde min of meer toen Zuidvogels met 10 man kwam te staan na een overtreding op Berry Kramer waardoor de scheidsrechter een tweede gele kaart moest uitdelen aan eenzelfde speler. Het werd een zinderende slotfase voor de ploeg uit Wilnis. In de 85e minuut kon CSW iets terugdoen. Na een prima hakbal van Mike Cornelissen binnen de zestien kwam Wijngaarden alleen voor de doelman en dit keer faalde hij niet en kon zo de 2-1 aantekenen. CSW rook bloed en ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg CSW een hoekschop. De afgeslagen bal kwam terecht bij Radsney Rijssel die de bal terugbracht voor het doel waar Mike Cornelissen schitterend inkopte bij de tweede paal en de gelijkmaker op het bord bracht. CSW was tevreden met een punt want in de blessuretijd kreeg Zuidvogels nog een mooie kopkans die gelukkig over het doel verdween. Maar wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde toch. Bij de laatste aanval van CSW kwam de bal op rechts bij Dave Cornelissen. Cornelissen kapte naar binnen en lag de bal panklaar op het hoofd van Wijngaarden die vervolgens onhoudbaar binnenkopte. De scheidsrechter was het nog niet zat en bijna maakte Kenzo Brown er nog 2-4 van maar zijn schot eindigde voorlangs het doel. Toen de scheidsrechter affloot was de opluchting groot bij heel CSW want na een 2-0 achterstand alsnog met 2-3 winnen is een groot compliment waard voor de hele ploeg.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft CSW een schitterende overwinning geboekt uit bij Zuidvogels. Na een 2-0 achterstand vocht de ploeg zich terug en kreeg in de slotfase de beloning door met 2-3 van het veld te stappen. In de beginfase waren de beste kansen voor CSW dat … Lees meer »