KDO 1 op eenzame hoogte de winterstop in

Geplaatst op: 16 december 2013

Na de 4-1 thuisoverwinning van vorige week op naaste concurrent Zuidoost United, speelde KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen UNO. Op het winderige nieuwe complex in Hoofddorp wilden de Kwakelaars de goede reeks van tien overwinningen op rij een goed vervolg geven. Trainer Raymond de Jong, die midweeks zijn contract met één jaar verlengde, kon vandaag niet beschikken over de geschorte Bobby Uitermarkt en de geblesseerden Rick Kruit en Timo Kas. Mathijs Molleman startte daarnaast in de basis ten koste van aanvoerder Michael Meijer die slechts in noodsituatie kon spelen in verband met een kuitblessure.

In de eerste helft had KDO veel moeite met de wind en het verzorgde positiespel van de thuisploeg. Met fris enthousiasme bood UNO KDO veel tegenstand en werd hiervoor in de 25e minuut beloond in de vorm van een doelpunt. Nadat de Kwakelse verdediging dacht aan buitenspel, kon een Hoofddorpse aanvaller alleen op doelman Peter Onderwater aflopen en faalde niet, 1-0.
Vlak na deze openingsgoal ontsnapten de Kwakelaars aan de 2-0, toen er niet alert werd verdedigd achterin. In de 38e minuut werd Joeri Stange op schandalige wijze onderuit gemaaid op het randje van het zestienmetergebied, waardoor UNO geen rood kreeg, maar KDO wel een penalty.
Bart van der Tol ging achter de bal staan en maakte koelbloedig de gelijkmaker, 1-1. Vlak voor het rustsignaal profiteerde Mathijs van Rijn van een te slappe terugkopbal van een Hoofddorpse verdediger op zijn doelman. Mathijs reageerde hier zeer alert op en wist zodoende op eenvoudige wijze de 1-2 binnen te schieten. Enigszins tegen de verhoudingen in, maar dit doelpunt viel voor KDO wel op een zeer gunstig moment in de wedstrijd.

Na de rust speelde UNO verder ingezakt en loerde op de counter. Dit leidde niet tot problemen voor de Kwakelse koploper. In de 75e minuut was Mathijs van Rijn opnieuw scherp voorin toen hij een terugspeelbal onderschepte. Niet zelfzuchtig speelde Mathijs de bal naar Joeri Stange die in leeg doel makkelijk de 1-3 wist te maken. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets bleek minder waar. In de 85e minuut wist UNO uit een vrije trap de bal over de Kwakelse muur en in het doel te schieten, 2-3. De Hoofddorpers waren in de hectische slotfase nog dichtbij de 3-3, maar KDO hield uiteindelijk stand.

Door de elfde driepunter op rij staat KDO 1 fier aan kop in de vierde klasse F met het ingaan van de winterstop. In totaal wisten de Kwakelaars maar liefst zesendertig punten te pakken uit dertien wedstrijden. Door deze fantastische prestatie staat de ploeg van Raymond de Jong negen punten voor op de nummer twee Zuidoost United. Absolute uitblinkers in de Kwakelse ploeg zijn Joeri Stange en Mathijs van Rijn die beide dertien doelpunten wisten te maken in de eerste seizoenshelft. Aangevuld met een zeer solide verdediging en een betrouwbaar middenveld hebben de Kwakelaars alles in eigen hand om na de winterstop op jacht te gaan naar het felbegeerde kampioensschap.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Chiel Kok, Mathijs Molleman, Mitchell Smits (88e Erik Verbruggen), Jelle de Jong (80e Sven Vlasman), Bart van der Tol, Sjors Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na de 4-1 thuisoverwinning van vorige week op naaste concurrent Zuidoost United, speelde KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen UNO. Op het winderige nieuwe complex in Hoofddorp wilden de Kwakelaars de goede reeks van tien overwinningen op rij een goed vervolg geven. Trainer Raymond de Jong, die midweeks zijn … Lees meer »