Atlantis 2 met trainer/coach Peter van der Wel

Atlantis 2 wint van geduchte concurrent

Geplaatst op: 16 december 2013

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 moest afgelopen zaterdag een wedstrijd spelen tegen de geduchte concurrent. De ploeg uit Nieuwegein, Koveni, had namelijk evenveel punten als Atlantis. Het was daarom voor Atlantis van groot belang om deze wedstrijd te winnen. Als ze dat deden, zouden ze weer meedoen met de top vier van deze poule.

De taak voor Atlantis was duidelijk: meedoen in de top, en daarom moesten ze winnen van Koveni. Nadat Atlantis goed had warmgelopen en goed had ingeschoten konden zij aantreden tegen Koveni. De gedrevenheid was meteen te merken. Binnen een kwartier wist Atlantis een gat te maken van vier doelpunten. Soms liep het gat uit naar zes doelpunten, maar toen wist Koveni het toch weer terug te brengen naar een verschil van vier. Uiteindelijk stond het 4-9 in de rust.

De coach attendeerde de jonge ploeg erop dat Atlantis 2 professioneel om moest gaan met deze voorsprong. Het team is namelijk vaker op voorsprong gekomen, maar gaf het uiteindelijk weg in de laatste vijftien à tien minuten. De taak in de tweede helft was daarom om in de verdediging geen onnodige fouten maken en in de aanval de organisatie goed neer te zetten zodat alleen de juiste kansen werden uitgespeeld. Deze taak wist Atlantis goed uit te voeren. Het verschil in doelpunten werd nooit kleiner dan vier doelpunten. De uiteindelijke eindstand was 11-16.

Door deze overwinning heeft Atlantis weer aansluiting met de top en mag zich opmaken voor een nog belangrijkere wedstrijd. OVVO staat namelijk op het progamma. Momenteel staan zij eerste in de poule. Aan Atlantis de taak om te laten zien dat zij daar horen te staan. De wedstrijd Atlantis 2 – OVVO 4 zal op 21 december om 13:15 uur gespeeld worden in sporthal De Phoenix in Mijdrecht.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 moest afgelopen zaterdag een wedstrijd spelen tegen de geduchte concurrent. De ploeg uit Nieuwegein, Koveni, had namelijk evenveel punten als Atlantis. Het was daarom voor Atlantis van groot belang om deze wedstrijd te winnen. Als ze dat deden, zouden ze weer meedoen met de … Lees meer »