De spelers van Atlantis 1 met trainers/coaches Frits Brijntjes en Marijke Pauw

Atlantis 1 wint in rechtstreeks duel om de derde plaats

Geplaatst op: 16 december 2013

Beide teams waren in Nieuwegein uit op een overwinning, dit om de aansluiting te houden met de top van de compititie. Dit resulteerde in een wedstrijd waarin tijdens de eerste helft beide partijen aan elkaar gewaagd waren. Atlantis was wel de ploeg die in het begin van de wedstrijd steeds de voorsprong nam. Tot aan een 3-3 stand, daarna kwam Koveni nog één punt voor. Richting het rustsignaal waren het de bezoekers die de betere kansen wel wist af te ronden. Hierdoor kwam er een ruststand op het scorebord te staan van 6-8 in het voordeel van de Mijdrechtenaren.

Na rust ging de door Rabobank gesponsorde ploeg rustig door met het scoren van kansen. Atlantis kon gemakkelijk uitlopen naar een stand van 7-11. Koveni kon slechts af en toe mee scoren. In de tweede helft werd het spel geregeld stil gelegd vanwege blessures. Na doelpuntloze periode van tien minuten werd er weer gescoord. Atlantis vergrootte de voorsprong naar 8-13, vervolgens werd de wedstrijd in de laatste vijf minuten beheerst uitgespeeld. Koveni wist nog eenmaal de korf te vinden en Atlantis nog twee keer. Een 9-15 zege op een ploeg die niet veel tegendoelpunten krijgt is een goede prestatie van de ploeg die onder leiding staat van Frits Bruijntjes. Hiermee stijgt Altantis naar de derde plaats in de compitie.

Volgende week speeld Atlantis thuis tegen DKV uit IJmuiden. De wedstrijd zal aanvangen om 14:25 in de Sporthal de Phoenix te Mijdrecht.

Atlantis 1, dat door Rabobank gesponsord wordt, moest aantreden tegen Koveni 1 uit Nieuwegein. Deze ploeg staat op de ranglijst één plaats boven de Mijdrechtse ploeg. Om in de race om de bovenste plaatsen van hiervan te blijven moest er dus gewonnen worden. Beide teams waren in Nieuwegein uit op … Lees meer »