Atlantis 4 met trainer Mark Goverse

Overwinning voor strijdlustig Atlantis 4

Geplaatst op: 16 december 2013

Atlantis begon deze week met Kariem Khalifa, Sjors Warmer, Laura Kentrop en Lisanne Reurings in de aanval. De verdediging werd gevormd door Stef Vermolen, Maarten van Diemen, Nicole Both en Nancy Kroese. Er werd fel begonnen aan de wedstrijd. Thor stond slechts een plek boven Atlantis in de rangorde en de ploeg wilde dan ook koste wat het kost winnen. Helaas kon niet voorkomen worden dat het eerste doelpunt aan Thor-zijde viel. Dit werd echter al snel weer goedgemaakt: 1-1. Daarna wisten de bezoekers uit Harmelen een klein gaatje te slaan: het werd 1-3 en vervolgens ook nog 2-4. Atlantis liet het hoofd echter niet hangen en kon de stand gelijktrekken. Vlak voor rust scoorden beide ploegen nog eenmaal, waardoor met een stand van 5-5 de kleedkamers werd opgezocht.

In de rust was iedereen zeer positief gestemd. Er werden een paar kleine verbeterpuntjes meegegeven, zoals het beter organiseren van de afvangende positie, maar verder was het team trots op de prestatie die ze aan het leveren waren. Iedereen knokte voor iedereen en de aanvallen zagen er verzorgd uit. Ook verdedigend werd alles goed dichtgehouden. Als Atlantis deze lijn door zou zetten, moest de winst wel naar hen toekomen. Mathijs Gortenmulder zou de tweede helft het veld in komen op de plaats van Kariem.

In de tweede helft was het dan ook Atlantis die het initiatief nam en de voorsprong pakte. De ploeg was helemaal opgepept in de rust en sloeg een gaatje van twee punten. Thor wist op dat moment nog eenmaal iets terug te doen door de stand op 7-6 te brengen, maar daarna was de Atlantis/Florist combinatie ontketend. Er waren lange, mooi uitgespeelde aanvallen en veel onderscheppingen in de verdediging. De rust werd bewaard en de juiste kansen uitgezocht, wat beloond werd met een reeks van vier doelpunten. Op het scorebord prijkte een stand van 11-6 toen de scheidsrechter het eindsignaal blies.

Atlantis 4 kan tevreden terugkijken op een zeer goede wedstrijd. Met deze overwinning gaat het team met een goed gevoel de korte winterstop in. Op 4 januari is de volgende wedstrijd. Dan zal de ploeg in Almere tegen EKVA voor de overwinning gaan.

Afgelopen zaterdag speelde het door Florist gesponsorde Atlantis 4 een thuiswedstrijd tegen Thor 3. In een wedstrijd die lange tijd gelijk opging, was het Atlantis die met een mooie eindsprint de zege veiligstelde. Het werd 11-6 voor de ploeg uit Mijdrecht. Atlantis begon deze week met Kariem Khalifa, Sjors Warmer, … Lees meer »