De spelers van Atlantis D1 met trainer/coach Mark Goverse

Atlantis D1 pakt winst in wedstrijd die geen winnaar leek te krijgen

Geplaatst op: 16 december 2013

Op zaterdag 14 december speelde de door Mollers Waterwerken gesponsorde Atlantis D1 een thuiswedstrijd tegen Refleks D1 uit Rijswijk. Na drie verliespartijen, waarvan twee vrij ruim, was de groep toe aan nieuw succes om te laten zien waarom het terecht is ingedeeld in de eerste klasse. In de eerste buitencompetitie heeft het team al laten zien dat het met de grote groep eerst jaars D-pupillen goed mee kan in deze klasse met een uiteindelijk prima derde plaats. In de binnencompetitie zijn de tegenstanders van een nog iets hoger niveau, en tot deze wedstrijd waren er een wedstrijd gewonnen, een gelijk gespeeld en drie op rij verloren.

Het team ging vol goede moed het veld in, met ook Ruben Gortenmulder weer van de partij na een afwezigheid van een aantal weken door een blessure. Het duurde vervolgens even voordat de score geopend werd doordat de teams zeer aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Veel mooie aanvallen van beide zijden zorgden voor een continue op en neer gaan van de wedstrijd. Atlantis D1 brak de ban en liep via sterke aanvallen en scores van Vince Ambtman en Lars van der Sluijs uit naar een 2-0 voorsprong. Refleks herpakte zich goed en wist terug te komen tot een stand van 2-2, waarmee de rust werd ingegaan.

In de tweede helft kwam Jennifer Veenboer voor Sanne Verwer binnen de lijnen. De tweede helft bleek van een vergelijkbaar niveau, waardoor het opnieuw in deze wedstrijd beide kanten op kon gaan met wie de punten zou verdienen. Ruben werd gewisseld voor Jurjen Bakker, en kort hierop wist Jennifer Veenboer via een goed uitgevoerde aanval de 3-2 te scoren. De wedstrijd was zeker nog niet gewonnen en dat bleek ook doordat Refleks opnieuw goed terug wist te komen door de 3-3 te scoren. De laatste minuten waren dan ook zeer spannend omdat de wedstrijd geen winnaar leek te gaan krijgen, wat gezien het spel van beide teams een wellicht terechte uitslag zou zijn geweest. Atlantis D1 kreeg echter in de laatste minuten van de wedstrijd een strafworp mee, die door Jennifer goed werd afgemaakt en een 4-3 voorsprong betekende. Er was voor Refleks niet genoeg tijd meer om in deze stand nog verandering aan te brengen, waardoor zij ondanks een zeer goede wedstrijd helaas toch met lege handen naar huis moesten.

Door de overwinning staat Atlantis D1 nu in de middenmoot met plaats vijf in de competitie. Volgende week speelt het team tegen GKV in Den Haag om 16:35 uur. Die ploeg heeft maar een punt minder dan Atlantis, dus het belooft opnieuw een belangrijke en spannende wedstrijd te worden.

Volg de resultaten van Atlantis D1 (en de andere teams) via de website (www.kvatlantis.nl), Twitter (@kvatlantis), onze Facebook pagina (KV Atlantis), of kom gezellig kijken bij de wedstrijden. Het schema is op de website terug te vinden!

Op zaterdag 14 december speelde de door Mollers Waterwerken gesponsorde Atlantis D1 een thuiswedstrijd tegen Refleks D1 uit Rijswijk. Na drie verliespartijen, waarvan twee vrij ruim, was de groep toe aan nieuw succes om te laten zien waarom het terecht is ingedeeld in de eerste klasse. In de eerste buitencompetitie … Lees meer »