Mark Visser zet Amstelheren in winterstop op stevige 3e plaats

Geplaatst op: 16 december 2013

In een laatste wedstrijd voor de winterstop hebben de heren van de Amstel zich op een veilige 3e plaats gespeeld tegen het Amsterdamse het Y.
Het verschil met de nummer twee is 1 wedstrijd minder en kan na de winterstop bij winst resulteren in een 2e positie.

Afgelopen weekend thuis werd een wedstrijd die de eerste periode op een schrale 0-2 achterstand uitliep, hoewel het team zich netjes aan de opdracht, rust nemen om een aanval op te zetten, hield. Hoewel het team daarmee meer balbezittijd had en meer op de helft van de tegenstander vertoefde, werd een tweetal keren de contra-aanval door onoplettendheid knap door het Y benut.

Na een eerste pauze met daarin het accent gelegd op de opvang van contra-aanvallen, waren het achtereenvolgens Coen van Haaster met een zeer uitgelezen lobbal over de keeper en Bram Degens en de derde ook door Coen om de stand naar een voordeelstand te brengen. Met name de 2e treffer, van jeugdspeler Bram, was na een herhaalde dreigaanval van de vleugel bij een manmeerspel een goed en eervol afgeronde aanval, waarmee de klasse in het team werd bevestigd.

Solide spelend werd aanvankelijk in de derde periode weer iets te onstuimig aangevallen en verloor het team haar rust in het spel. Via een gelijkspel 3-3 halfweg deze periode, werd het met een fabuleuze soloactie van Mark Visser 4-3 en bezegelde Stefan Bramsen op de midvoorpositie, na een uitsluiting van het Y en een snel aangespeelde bal van Mark Visser met de 5-3 het lot van het Y.

De laatste periode werd op safe gespeeld. Goed en rustig samenspel zonder geforceerd aanvallen bracht de rust van spelen gaanderweg de laatste periode en het zicht op een gewonnen partij.
Toen halverwege deze laatste speeltijd Mark Visser, na een mooie pase van Stefan Wijtsma, zijn klassevorm nogmaals demonstreerde met een mooie 6-3 door het centrum van de Y-verdediging was het nog slechts een kwestie van uitspelen.
Met 3 punten winst werd de eerste competitiehelft afgesloten met een partij poolbiljart in het clubhuis en een avondje wokken in de Lotus Corner.

In een laatste wedstrijd voor de winterstop hebben de heren van de Amstel zich op een veilige 3e plaats gespeeld tegen het Amsterdamse het Y.Het verschil met de nummer twee is 1 wedstrijd minder en kan na de winterstop bij winst resulteren in een 2e positie. Afgelopen weekend thuis werd … Lees meer »