Dames 2 nieuwe zaal nieuwe kansen

Geplaatst op: 16 december 2013

Zaterdag 14 december vertrok de voltallige 9 van Atalante dames 2 naar Maartensdijk voor een treffen met directe opponent Salvo D1. Met deze laatste wedstrijd in 2013 zit de eerste helft van de competitie er op. De teams ontlopen elkaar niet veel, de Vinkeveense dames zijn verreweg het meestgeroutineerde team van de poule met een eigen kijk op lengte en kleur van kousen en haardracht, en na promotie terug in de 1e klasse solide middenklasser op plek 6. Weliswaar afgelopen 2 wedstrijden verloren, zowel in punten als katerigheid want het had zo veel beter gekund maar opgaande lijn is inmiddels weer gevonden! Het is een leuke Utrechtse poule met een aantal nieuwe clubs en sporthallen, zo was ook zeker het geval in Maartensdijk..

Set 1 startte met de hardste schreeuwerds aan de zijlijn: Loeps Kuijper, Annemarieke Wijnands en Annnemarie Bakker. De teams waren aan elkaar gewaagd en bleven elkaar op de voet volgen. Lekker serveer- en slagwerk van Inge Bakker, Saskia van Sligtenhorst, Jessica Schuurmans, mooie aanvallen van Daniëlle vd Horst en Joker Ruizendaal door het midden en mooi werk van verdeler Jet Feddema die allerhande opgooisels lekker voor zette. 22-25 winst. Lekker.

Set twee was een ander verhaal. Slordigheidjes, een mindere rally pass, en onduidelijkheden in de service pass draaiden menig puntje op het andere telbord om. Hard werken voor verdeler Jet om de set-up mooi voor te krijgen, en kwam die voor dan was de aanval vaak veel te makkelijk. Geen uitdaging voor de thuisploeg dat kansen rook met goed scorende serveersalvo's en succesvolle prikkers op ons midden. Ondanks wissels en time-outs 25-13 verlies!
Het opstellingsroer ging om in het derde bedrijf. Zaak was uit te gaan van eigen basis. Hoofd omhoog en dubbel in de stijgbeugels. De service pass begon weer beter te lopen en ondanks dat Salvo weinig tactische ballen toeliet en in het begin van de set flink was uitgelopen, werd het groengele spel weer krachtiger. Er werd feller verdedigd en alerter gespeeld. Echter geen setwinst en slechts een paar punten beter (17-25) maar de come-back was ingezet.

Met mooi en verbeten spel werden pass, verdeling en aanval steeds beter. Gewoon lekker. Het hek ging van de dam toen Annemarieke een fikse 3m aanval tegen het hek van de tribune roste. Zo. Weliswaar uit, maar toch een punt gemaakt zeg. De Rabobank ploeg geraakte op flow. En op welke plek bij het net de set-up ook kwam, mooie punten werden gescoord. Daan en Joker krachtig door het midden, Jessica in haar element op de diagonaal, Inge en Annemarieke op de buitenkant en af en toe een sneaky prikje van verdeler Annemarie. 20-25 winst: 2-2. Lekkerrr.

Dan de beslissende set 5. Dachten we.. de scheidsrechter kwam van zijn stoel en pakte zijn tas. Het was 10 voor 6 en de zaal was tot 18:00u gehuurd, lokale korfballers stonden al te wachten langs de zijlijn. We moesten voor de laatste set naar een andere zaal. Twee kleedkamers door en dan was er een 1-veld zaal, center court kun je zeggen met huge ruimte om het veld in tegenstelling tot de 3-velden zaal met minimale randjes. Nog nooit eerder meegemaakt zo'n wissel. Dat is toch flink wennen. Een paar keer uit serveren en verdediging opstelling te ver achterin. De meeste punten werden door de thuisploeg gemaakt en door de uitploeg 'uit' handen gegeven. De zaal te groot en de set te kort. 15-11 verlies. Zonder 'wissel' hadden we de laatste set ook gepakt, bij de return wedstrijd thuis gaan we ze terug pakken en terug verrassen!
Nieuw jaar nieuwe kansen. Vrijdag 10 januari is het full house in de Boei met dames 1 en heren 2 om 19:30 en daarna om 21:15 heren 1, dames 5 en dames 2. Maar eerst nog het gezellige kersttoernooi op vrijdag 27 december voor leden en hun introducees. Meer info op www.vv-atalante.nl

Zaterdag 14 december vertrok de voltallige 9 van Atalante dames 2 naar Maartensdijk voor een treffen met directe opponent Salvo D1. Met deze laatste wedstrijd in 2013 zit de eerste helft van de competitie er op. De teams ontlopen elkaar niet veel, de Vinkeveense dames zijn verreweg het meestgeroutineerde team … Lees meer »