Vinken kan geen potten breken

Geplaatst op: 23 december 2013

Het is de Vinkeveense korfballers niet gelukt om de tweede plaats in de poule vast te houden. Tegen koploper GKV konden de volgelingen van Johan Kroon geen echte vuist maken. Het Abn-amroteam moest in de bezoekers uit Gorinchem toch echt de meerdere erkennen. Na een 5-9 ruststand eindigde de wedstrijd op 11-16 voor het hierdoor nog altijd ongeslagen GKV.

Vertrouwde opstelling
Melanie Kroon, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren begonnen in de Vinkeveense aanval. Eva Hemelaar, Emese Kroon, Gerwin Hazeleger en Peter Koeleman vormden de Vinkendefensie.
Het eerste kwartier kon de thuisploeg aardig bijblijven. Met name Vinken’s topscorer Rudy Oussoren hield zijn team in de race. Na de 0-1 benutte Oussoren een vrije bal en op 1-3 tekende hij voor 2-3 en 3-3.
GKV kon na drie gemiste strafworpen uiteindelijk toch scoren vanaf de stip: 3-4. De Vinken had in het tweede kwart flink moeite om zuiver te schieten. Bij Gorinchem stond het vizier wel op scherp: het werd binnen vijf minuten 3-6. Annick Stokhof liet het thuispubliek weer even juichen, haar doorloopbal betekende 4-6 en nadat Gerwin Hazeleger een door Peter Koeleman meegekregen strafworp verzilverde leek De Vinken weer aan te haken. In de laatste vijf minuten voor rust liep GKV echter opnieuw duidelijk uit. Bij aanvang van de pauze was het al weer 5-9.

Moedeloos
Vrij snel na rust was Emese Kroon voor De Vinken trefzeker, maar echt dichterbij kon de thuisploeg niet meer komen. Op 6-10 liet Ruud Oussoren zijn vierde aantekenen en ook Kelvin Hoogeboom benutte de door Melanie Kroon verdiende strafworp: 8-10. In de tiende minuut zorgde Eva Hemelaar voor 9-11, maar daarna was de Vinkeveense koek op. Ondanks drie wissels kwam het aanvallende elan niet meer terug. En waar GKV rustig door bleef scoren moest De Vinken moedeloos, en schijnbaar machteloos, toezien dat de marge steeds groter werd. Vijf minuten voor tijd was het 9-15. Annick Stokhof mocht nog een door de ingevallen Rutger Woud versierde stip verzilveren en ook het slotakkoord was voor de thuisploeg: Emese Kroon bepaalde met een gewiekste uitwijkbal de eindstand op 11-16. De wedstrijdpunten gingen echter mee naar Gorinchem.

Het is de Vinkeveense korfballers niet gelukt om de tweede plaats in de poule vast te houden. Tegen koploper GKV konden de volgelingen van Johan Kroon geen echte vuist maken. Het Abn-amroteam moest in de bezoekers uit Gorinchem toch echt de meerdere erkennen. Na een 5-9 ruststand eindigde de wedstrijd … Lees meer »