HVM begint goed in de zaal

Geplaatst op: 26 december 2013

Het eerste team komt uit in de overgangsklasse, het tweede in de eerste klasse. Beide teams speelden twee wedstrijden, in twee verschillende sporthallen in Beverwijk. HVM 1 won en verloor, HVM 2 won zijn wedstrijden en staat na één speeldag bovenaan in de eerste klasse.

Het eerste team opende tegen Overbos. HVM kreeg al snel twee strafcorners, maar Overbos opende de score, in de 4e minuut. Zaalhockey is een snel spel, vier minuten later was het al 2-2. Tom Gunther en Max Brakel brachten HVM terug na een 2-0 achterstand. In de 10e minuut werd keeper Pyke Poldermans gepasseerd, maar Brakel redde fraai op de doellijn. Overbos was sterker in deze fase, Poldermans moest nog een paar keer optreden. Toch kwamen de Beverwijkers nog verdiend op voorsprong, een bal ging ongelukkig langs Philippe Quarles van Ufford in het doel. De eerste helft, die bij zaalhockey twintig minuten duurt, werd afgesloten met een 3-3 stand, doordat Tom Gunther een strafcorner benutte, in de laatste seconden.

Al meteen na de rust keek HVM weer tegen een achterstand aan, na fout uitverdedigen. Twee minuten later trok Gunther de stand weer gelijk, na een mooie actie van Daniel de Graaf.
Daarna was het bijna tien minuten lang Overbos, dat het spel dicteerde. Het regende gevaarlijke momenten voor het Mijdrechtse doel, maar het team hield goed stand. Een goal kon echter niet uitblijven en Overbos kwam op 5-4. HVM gaf zich niet gewonnen. Na weer een actie van Daniel de Graaf scoorde Mats Kaas de gelijkmaker, met nog acht minuten te gaan. In dezelfde minuut bracht Casper Slot de Mijdrechters voor het eerst op voorsprong. Drie minuten voor het einde bracht Slot na hard werken Tom Gunther in scoringspositie, 7-5. Gunther bracht in dezelfde minuut HVM op een schijnbaar comfortabele 8-5 voorsprong, na een solo van De Graaf.

Overbos wisselde de keeper voor een veldspeler en wist dit overtal te benutten, in de laatste twee minuten scoorden zij twee keer en werd het, bij een 8-7 voorsprong, nog benauwd voor de HVM verdediging. Enkele seconden voor het einde kreeg Overbos zijn negende strafcorner. Die moet worden uitgespeeld, en leverde een nieuwe strafcorner op. Overbos scoorde daaruit, maar omdat de bal opstuiterde voordat hij op doel werd gepusht, werd het doelpunt afgekeurd. HVM won dus de eerste wedstrijd met 8-7.

De tweede wedstrijd, tegen Haarlem, werd met 5-3 verloren. Het tweede team deed het beter en won twee keer. Eerst met 4-3 van Alkmaar, en vervolgens met 3-2 van Overbos. Thom Fokker scoorde vier keer.

De hockeyers van HVM begonnen zondag aan de zaalcompetitie. Het succesvolle veldteam van de Mijdrechters is, met wat aanvullingen, verdeeld over twee zaalteams. De reden daarvoor is dat in de zaal een team uit slechts vijf spelers bestaat.Het eerste team komt uit in de overgangsklasse, het tweede in de eerste … Lees meer »