Korfbal Twistvliedschool succesvol

Geplaatst op: 30 december 2013

Voor de kerstvakantie heeft Serge Kraaijkamp van korfbalvereniging Atlantis een aantal korfbalclinics gegeven in groep 3, 4 en 5 van de Twistvliedschool. De kinderen hebben kennis gemaakt met de grondbeginselen van deze sport. Met veel verschillende oefenvormen is er hard gewerkt om de kinderen de juiste technieken aan te leren. Veel kinderen waren zo enthousiast geworden, dat ze zich opgegeven hebben voor het kerstkorfbaltoernooi. Tijdens het toernooi mochten ze laten zien wat ze geleerd hadden. En dat is gelukt.

Groep 5 won overtuigend alle poulewedstrijden, en mocht direct doorstromen naar de finale. Daar bleek de tegenstander te sterk, de kinderen van groep 5 gingen met een prachtige 2e plaats en bijbehorende beker naar huis.
Op het veld ernaast speelde groep 4 ook een aantal heel goede wedstrijden. Twee gewonnen wedstrijden en een gelijkspel zorgde ervoor dat ze naar de kwartfinale gingen. Deze wonnen ze, en in de halve finale bleef de eindstand gelijk. Met een paar goede strafworpen behaalden ze de finale.
In de finale ging de strijd gelijk op, en ook deze wedstrijd moest met strafworpen beslist worden. Helaas kwamen ze één schot tekort. De kinderen van groep 4 waren heel trots op de beker en de 2e plaats.

Dankzij de coaches en trainer Serge hebben de kinderen genoten van het korfbalspel. Ook vrijwilligers van Atlantis bedankt voor de goede organisatie van het kerstkorfbaltoernooi in de Phoenix.

Voor de kerstvakantie heeft Serge Kraaijkamp van korfbalvereniging Atlantis een aantal korfbalclinics gegeven in groep 3, 4 en 5 van de Twistvliedschool. De kinderen hebben kennis gemaakt met de grondbeginselen van deze sport. Met veel verschillende oefenvormen is er hard gewerkt om de kinderen de juiste technieken aan te leren. … Lees meer »